Μία γρήγορη, γευστική και χορταστική πίτα για το Κυριακάτικο τραπέζι σας!!

Δοκιμάσαμε σχεδόν όλες τις πίτες. Η μακαρονόπιτα που σας προτείνουμε, είναι η πιο χορταστική και απολαυστική πίτα, που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα…. με φύλλα παραδοσιακό.

Τι χρειαζόμαστε:

Για τα φύλλα
500 γρμ αλεύρι για ζύμωμα
Λίγο χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση
800 ml φρέσκο γάλα πλήρες
6 αυγά χτυπημένα ελαφρά
100 γρμ μακαρόνια Νο 6 βρασμένα al dente
2 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κουταλιά σούπας λάδι
500 γρμ χοντροτριμμένο χλωρό τυρί ή μαλακή φέτα.
Αλάτι (αν βάλετε φέτα, με προσοχή).
Πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπώλ.
Με τα υλικά της ζύμης ετοιμάζουμε 4 μεγάλα φύλλα. Εννοείται ότι χρησιμοποιήτε ό,τι συνταγή φύλλου προτιμάτε,πάντα παραδοσιακό,όχι σφολιάτα ή κρούστας.
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα 2 πρώτα φύλλα με τις άκρες τους να εξέχουν. Λαδώνουμε ελαφρά.
Με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τη μισή γέμιση.
Στρώνουμε το 3ο φύλλο, λαδώνουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Με προσοχή στρώνουμε το τελευταίο φύλλο,κάνουμε κόθρο και χαράζουμε την πίτα μας από τη μία πλευρά.
Τέλος με μία κουτάλα ρίχνουμε όλα τα υγρά που έμειναν στο μπωλ να πάνε σ’όλη την επιφάνεια της πίτας.
Θα σας φανούν πολλά, αλλά με το ψήσιμο θ’απορροφηθούν όλα!
Ψήνουμε σε αέρα 180ο για περίπου 1 ώρα,μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.

[box type=”info” ]Λίγα μυστικά ακόμα: Αυτό που την κάνει διαφορετική είναι το λεπτό μακαρόνι (με το χοντρό θυμίζει παστίτσιο και δεν μας αρέσει) και φυσικά η καλή επιλογή υλικών. Αυτή την εποχή μπορείτε να προμηθευτείτε από παραγωγούς φρέσκο,χλωρό τυρί και να απογειωθεί η γεύση της πίτας. [/box]

πηγή: www.e-daily.gr