Αφαιρώ τους λεκέδες στα χαλιά μου …. με έξυπνες τεχνικές!!

καθαρίζω τα χαλιά μου

Καθαρίστε το χαλί σας από λεκέδες, που σίγουρα κάποια στιγμή θα συναντήσετε, με αυτές τις έξυπνες τεχνικές!

1. Αφαιρέστε το κόκκινο κρασί
Ρίξτε μια γενναιόδωρη  δόση από αλάτι πάνω στο λεκέ και σκουπίστε με ένα πανί βουτηγμένο σε σόδα. Μπορείτε επίσης να στεγνώσετε το λεκέ με μια χαρτοπετσέτα, να ρίξετε λίγο λευκό κρασί πάνω και να τρίψετε με ένα υγρό πανί. Αν ούτε αυτή η μέθοδος λειτουργεί, ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και ρίξτε λίγο πάνω στο λεκέ. Στη συνέχεια στεγνώστε το λεκέ με χαρτί και επαναλάβετε με ένα διάλυμα από ⅓ φλιτζανιού λευκό ξίδι και ⅔ φλιτζανιού νερό.

2. Λεκές από φρούτα 
Σηκώστε όλα τα στερεά κομμάτια φρούτων, στη συνέχεια, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων και 1 1/2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι σε 2 φλιτζάνια νερό.
3. Λεκές από γράσο ή λάδι 
Ψεκάστε τα σημεία με καλαμποκάλευρο, αφήστε να καθίσει για αρκετές ώρες. Μπορείτε αντί αυτού να χρησιμοποιήσετε  κρέμα ξυρίσματος στους λεκέδες , αφήστε τη να στεγνώσει και τρίψτε με ένα μαλακό υγρό πανί.
4. Λεκές από καφέ ή τσάι
Επιλέξτε μία από αυτές τις τρεις μεθόδους και δράστε γρήγορα. Ρίξτε σόδα πάνω στο λεκέ και επαναλάβετε αν χρειαστεί. Ή στεγνώστε με ένα διάλυμα από ίσα μέρη λευκό ξύδι και νερό. Ή ρίξτε ένα κρόκο αυγού, τρίψτε το λεκέ, και στεγνώστε το.
πηγή: www.usay.gr