Αμοργός…. το απέραντο γαλάζιο!! (φωτογραφίες)

Οι παραλίες της Αμοργού είναι μοναδικές: τα καταγάλανα νερά, τα βράχια που δημιουργούν μικρές κρυψώνες, η απεραντοσύνη του Αιγαίου, συνθέτουν ένα ξεχωριστό σύνολο. Λίγες από αυτές είναι οργανωμένες παραλίες, ενώ οι περισσότερες είναι προσβάσιμες είτε με τα πόδια είτε με καραβάκι.

Στην Αγία Άννα, την παραλία της ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο», θα βρείτε δύο πανέμορφους όρμους. Το εκκλησάκι της Αγίας Άννας δεσπόζει στον έναν από αυτούς, ενώ όσο κολυμπάς βλέπεις τη Μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας. Η παραλία έχει μικρό βότσαλο, βράχια και σπηλιές, τα νερά είναι κρυστάλλινα και ενδείκνυνται για παρατήρηση με μάσκα.

Η μοναδική παραλία του Μούρου με τους βράχους που ξεπηδούν μέσα από τα καταγάλανα νερά, το ψιλό χαλίκι και τους θεόρατους βράχους που δημιουργούν σκιά αλλά και μικρές κρυψώνες, θα σας συνεπάρει! Απολαύστε τη θέα που κόβει την ανάσα από την καφετέρια που βρίσκεται στην κορυφή του μονοπατιού και οδηγεί στην παραλία.

Ο Άγιος Παύλος είναι μια μικρή χερσόνησος με ψιλοβότσαλο. Από εδώ φεύγουν τα καραβάκια που πηγαίνουν στη Νικουριά, ένα μικρό νησί με δύο πανέμορφες παραλίες.

Η παραλία της Αιγιάλης είναι η μεγαλύτερη αμμώδης παραλία του νησιού. Εδώ θα βρείτε πολλά beach bar και ταβέρνες. Στο τέλος της παραλίας ξεκινά το μονοπάτι που οδηγεί στην απομονωμένη παραλία του Λεβροσού.

Ο Όρμος της Καλοταρίτισσας βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του νησιού. Πρόκειται για μια οργανωμένη αμμώδη παραλία με beach bar και καταγάλανα νερά. Από εδώ ξεκινούν τα καραβάκια που πηγαίνουν στην πανέμορφη παραλία της Γραμβούσσας, με τη λευκή άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά.

Το Μαλτέζι είναι προσβάσιμο μόνο με το καραβάκι που ξεκινά από τα Κατάπολα. Είναι οργανωμένη, αμμώδης παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και beach bar.

Η Μικρή Βλυχάδα είναι ήσυχη και απομονωμένη παραλία με βότσαλο και πεντακάθαρα νερά. Η πρόσβαση σε αυτή είναι λίγο δύσκολη, καθώς γίνεται μόνο με τα πόδια από ένα μονοπάτι που ξεκινά από τα Θολάρια.

Στον Όρμο Λίβερου, μια μικρή βραχώδη παραλία, εκτός από τα καταγάλανα νερά, θα βρείτε και το εντυπωσιακό ναυάγιο «Ολυμπία», που εμφανίζεται στην ταινία «Απέραντο Γαλάζιο».

Άλλες υπέροχες περιοχές της Αμοργού… που αξίζει να επισκεφθείτε ..

+ ΑΙΓΙΑΛΗ
+ ΚΑΤΑΠΟΛΑ
+ ΑΜΟΡΓΟΣ ΧΩΡΑ
+ ΘΟΛΑΡΙΑ
+ ΛΑΓΚΑΔΑ
+ ΝΙΚΟΥΡΙΑ
+ ΓΡΑΜΒΟΥΣΣΑ
+ ΠΟΤΑΜΟΣ
+ AΡΚΕΣΙΝΗ

amorgos-mikri-aigiali_copy

amorgos

πηγή