Ανακουφίστε το μωράκι σας…. με ένα γλυκό μασαζάκι….

Ακόμα και ένα σύντομο μασάζ κάνει καλό στο μωρό σας. Μην ανησυχείτε αν έχετε μόνο πέντε ή δέκα λεπτά στη διάθεσή σας.

Οδηγός για βρεφικό μασάζ

Έρευνες δείχνουν ότι το μασάζ μπορεί να χαλαρώσει τα μωρά, να τα βοηθήσει να καλυτερεύσουν τον ύπνο τους και να τα ηρεμήσει όταν είναι αναστατωμένα. Το μασάζ στα νεογέννητα θα πρέπει να διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Μην ανησυχείτε αν έχετε μόνο πέντε ή δέκα λεπτά. Ακόμα και ένα σύντομο μασάζ κάνει καλό στο μωρό σας. Διαλέξτε ένα ζεστό και ήσυχο δωμάτιο και παίξτε απαλή μουσική, αν θέλετε.

Η χρήση μιας λοσιόν ή ενός βρεφικού λαδιού θα κάνει το μασάζ πιο απαλό για το μωρό σας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα που είναι απαλά για την επιδερμίδα του νεογέννητου. Η JOHNSON’S® Baby Lotion είναι εύκολη στη χρήση, μυρίζει υπέροχα και είναι σχεδιασμένη να ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο αλλεργίας. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορεί να σας αρέσει πιο πολύ το JOHNSON’S® Baby Oil γιατί απλώνεται ακόμα πιο εύκολα. Είναι και αυτό δερματολογικά ελεγμένο, σχεδιασμένο να ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο αλλεργίας και αρκετά απαλό για το μωράκι σας. Ό,τι και να διαλέξετε, τη λοσιόν ή το λάδι, βάλτε μια μικρή ποσότητα στις παλάμες σας. Έπειτα, τρίψτε το πρώτα στα χέρια σας για να απλωθεί.

Ξεκινήστε όταν το μωρό σας είναι ξαπλωμένο μπρούμυτα. Μετά, τρίψτε το απαλά με τα χέρια σας (αφού σιγουρευτείτε ότι αυτά είναι ζεστά) πάνω κάτω έξι φορές στις ακόλουθες περιοχές για περίπου ένα λεπτό στη κάθε περιοχή:

  1. Από το πάνω μέρος του κεφαλιού στο σβέρκο.
  2. Από το σβέρκο του στους ώμους του.
  3. Από την πλάτη του στη μέση του.
  4. Από το μηρό στα πόδια του και πίσω στο μηρό του σε κάθε πόδι.
  5. Από τους ώμους του στα χέρια του και πάλι πίσω στους ώμους σε κάθε χέρι.

Τώρα, γυρίστε το μωρό σας ανάσκελα έτσι ώστε να σας κοιτάει. Κινήστε προσεκτικά κάθε χέρι του, λυγίστε το και μετά τεντώστε το. Κάντε αυτές τις κινήσεις ξεχωριστά με κάθε χέρι και πόδι. Έπειτα, πάρτε τα δυο πόδια και κάντε μια κίνηση λες και το μωρό σας κάνει ποδήλατο για περίπου πέντε λεπτά. Για να ολοκληρώσετε το μασάζ του μωρού σας, ξαναγυρίστε το μπρούμυτα και επαναλάβετε τις πρώτες κινήσεις.

Όσο κάνετε μασάζ στο μωρό σας, μην ξεχνάτε να είστε πολύ προσεκτικές και απαλές. Μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια που σας στέλνει το μωρό σας όταν δεν θέλει μασάζ ή ότι είναι αρκετό. Το μωράκι σας μπορεί να κάνει κάτι από τα ακόλουθα για να σας πει ότι ήρθε η ώρα να κάνετε κάτι άλλο.

  • Να γυρίσει το κεφάλι του
  • Να ζαρώσει το κούτελό του
  • Να ρουφάει τα μάγουλά του
  • Να κάνει γκριμάτσες
  • Να είναι ανήσυχο
  • Να κλαίει.

πηγή