Γαρίδες με ούζο…. οι μεθυσμένες!!!

Απίθανη γεύση, εκπληκτικός μεζές….. καλοκαιρινή απόλαυση … για το ουζάκι μας!!

Υλικά 
  •  1½ κιλό μέτριες γαρίδες
  •  300 γρ. κεφαλογραβιέρα
  •  1/2 φλιτζάνι ντοματοχυμός
  •  2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  •  3 σκελίδες, ψιλοκομμένες σκόρδο
  •  1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  •  100 ml ούζο
  •  1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανός
  •  Κομματάκια Φέτα
  •  αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις γαρίδες, βγάζετε με μυτερό μαχαίρι το εντεράκι τους και τις ζεματίζετε σε λίγο νερό, το οποίο κρατάτε στην άκρη. Τις αφήνετε να στραγγίξουν στο σουρωτήρι.
  2. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τον ντοματοχυμό, το μισό ούζο, το ζωμό που κρατήσατε από τις γαρίδες, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει.
  3. Τρίβετε την κεφαλογραβιέρα σε χοντρό τρίφτη. Προσθέτετε στη σάλτσα τις γαρίδες και βράζετε για 4΄-5΄.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε το τυρί, το υπόλοιπο ούζο και τον μισό μαϊντανό. Ανακατεύετε και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση όλα μαζί 2΄-3΄
  5. Κατεβάζετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και τα κομματάκια φέτας

πηγή: http://www.lamiatimes.gr