Don't Miss
Home / Διατροφή / Γεμιστό κατσικάκι Σαμοθράκης: Για να σαγηνεύσετε και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους!!
samothraki_top

Γεμιστό κατσικάκι Σαμοθράκης: Για να σαγηνεύσετε και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους!!

Για τη συνταγή

  • 1 κατσικάκι γάλατος 7 – 8 κιλά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κύμινο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 φλιτζάνια χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

  • 1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 4 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
  • 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. σουπ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένετε καλά τη συκωταριά και την ζεματίζετε για 10 λεπτά σε βραστό νερό. Την αφήνετε λίγο να κρυώσει, την ψιλοκόβετε και τη σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, τις 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.

2. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ρύζι, το νερό, τον άνηθο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τον μάραθο και τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και μισοβράζετε το ρύζι για 10 λεπτά.
3. Γεμίζετε το κατσικάκι το οποίο έχετε αλείψει εσωτερικά και εξωτερικά με κρασί, αλάτι, πιπέρι κανέλα και κύμινο. Κόβετε το υπόλοιπο σκόρδο σε φέτες, Ανοίγετε μικρές τρύπες στα μπουτάκια και τη σπάλα με ένα μυτερό μαχαιράκι και τις γεμίζετε με το σκόρδο και αλατοπίπερο.
4. Κλείνετε τη γέμιση ράβοντας προσεκτικά στην κοιλιά. Περιχύνετε το κατσικάκι με το ελαιόλαδο ανακατεμένο με το κρασί και το νερό. Τη γέμιση που σας περίσσεψε θα την βάλετε τριγύρω από το κατσικάκι.
5. Βάζετε διπλωμένο το κατσικάκι σε μια μεγάλη γάστρα ή σε ένα βαθύ ταψί. Σκεπάζετε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 ώρες ακόμη. Τα τελευταία 30 λεπτά, ξεσκεπάζετε το κατσικάκι να πάρει χρώμα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το φτιάξετε και με ένα αρνάκι γάλακτος.

stock-vector-the-woman-tasty-dish-cooking-retro-style-pop-art-cooking-restaurant-kitchen-308789633

Πηγή: www.mirsini.gr

 

About gossip_angel

gossip_angel