Για τις μανούλες που θηλάζουν… τροφές που αυξάνουν την παραγωγή γάλακτος στο θηλασμό!!

Μια από τις ανησυχίες των νέων μαμάδων είναι αν η παραγωγή γάλακτος από το θηλασμό είναι αρκετή για το μωρό τους και τι μπορούν να κάνουν για να την αυξήσουν.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια διαδικασία που στηρίζεται στην προσφορά και τη ζήτηση. Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η διατροφή σας παίζει βασικό ρόλο και καλό θα ήταν να συμπεριλάβετε στο διατροφολόγιό σας τις παρακάτω τροφές…

1. Σουσάμι
Το σουσάμι είναι ένας από τους καλύτερους σπόρους για την αύξηση της παραγωγής γάλακτος ενώ ένα φλυτζάνι περιέχει τη διπλή ποσότητα ασβεστίου από αυτήν που περιέχεται σε ένα φλυτζάνι γάλα. Μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης το ταχίνι.

2. Μάραθος
Είτε ως σπόρος είτε ως λαχανικό, ο μάραθος συστήνεται στις γυναίκες που θηλάζουν αλλά θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την ποσότητά του και να ρωτήσετε σχετικά το γιατρό σας. Επιπλέον πίνοντας τσάι μάραθου μπορείτε να βοηθήσετε το μωράκι σας με τους κολικούς.

3. Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και στα απαραίτητα λιπαρά οξέα, με τα καρύδια να είναι η ιδανική επιλογή. Επιπλέον τα αμινοξέα που βρίσκονται στα καρύδια έχουν πολύ θετική επίδραση στη γαλουχία.

4. Βρώμη
Μια ακόμη καλή τροφή για την αύξηση της παραγωγής γάλακτος. Επιπλέον, μια ομάδα ενώσεων που βρίσκονται στη βρώμη, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα!

 πηγή