Κωνσταντινούπολη… η πόλη των πόλεων με την ξεχωριστή προσωπικότητα (φωτο και βίντεο)

Η Κωνσταντινούπολη, αναφερόμενη επίσημα διεθνώς ως Ιστανμπούλ είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, αποτελώντας το οικονομικό, πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο της χώρας.

Και μόνο η λέξη Κωνσταντινούπολη αρκεί για να δημιουργήσει στο μυαλό μαγικές εικόνες. Πολλά περισσότερα όμως, δίνει με μια ιδιαίτερα αισθητική, η τεχνική της κινούμενης εικόνας. Περιηγηθείτε στην πόλη των πόλεων από ψηλά και σε ελάχιστα λεπτά νιώστε την ξεχωριστή προσωπικότητα της (βλέπε video παρακάτω).

Στην Κωνσταντινούπολη μπορείτε να πάτε με αεροπλάνο, με κρουαζιερόπλοια, ενώ τρένο ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη.

Το πιο ενδιαφέρον μέρος της Πόλης είναι το ιστορικό κέντρο, η χερσόνησος που βρέχεται από τον Κεράτιο Κόλπο στα βόρεια και τη Θάλασσα του Μαρμαρά στα ανατολικά και τα νότια. Εκεί βρίσκονται τα περισσότερα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομίας της Πόλης, ανάμεσά τους το ανάκτορο του Topkapı, το Sultanahmet Camii και φυσικά η Αγία Σοφία. Το must για τον τουρίστα είναι η βόλτα κατά μήκος της İstiklâl Caddesi, του πεζοδρόμου με τα τρία εκατομμύρια ανθρώπων που πηγαινοέρχονται από την πλατεία Taksim μέχρι την πλατεία του Tünel.

Η İstıklâl, γνωστή και σαν “Μεγάλη Οδός του Πέρα” είναι ο εμπορικότερος ίσως δρόμος της Πόλης, με εντυπωσιακά ευρωπαϊκά κτίρια.

Η İstiklâl δεν κοιμάται ποτέ, όπως και η γειτονιά του Asmalı Mesçit.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

386607-konstantinoupoli600_121713_9iD429

galata_1

1521_15_44

32

shutterstock_85237354

 

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

gossip_angel