Μικρασιάτικες δίπλες ….. οι απίθανες!!!

Δίπλες, ψημένες στο φούρνο

Κατηγορία: Δίπλες
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Μικρασιατική
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ
Φτιάχνει: 24 κομμάτια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 ml νερό ή σταχτόνερο (αλισίβα)
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • κορν φλάουρ για το άνοιγμα των φύλλων
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο για τα φύλλα

Για το σερβίρισμα:

  • 1/2 κιλό μέλι ή πετιμέζι
  • 3-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Προσθέτουμε το λάδι και λίγο νερό ή σταχτόνερο και ζυμώνουμε.
  3. Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος προσθέτουμε σταδιακά το νερό, μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μισή ώρα σκεπασμένο με μια πετσέτα.
  5. Ανοίγουμε τα φύλλα. Σε μια καθαρή επιφάνεια ρίχνουμε το κορν φλάουρ, παίρνουμε μικρά μπαλάκια από το ζυμάρι και τα ανοίγουμε με τον πλάστη όσο πιο λεπτά μπορούμε.
  6. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες φάρδους 8-10 εκ., τις σουρώνουμε κατά μήκος και τις στρώνουμε σε ταψί ή πυρέξ.
  7. Όταν γεμίσουμε το ταψί, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις κόβουμε σε κομμάτια.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50′ προσέχοντας μην ξεραθούν τα φύλλα.
  9. Μόλις βγάλουμε τις δίπλες από το φούρνο, τις πασπαλίζουμε με την άχνη, την κανέλα και περιχύνουμε με το μέλι ή το πετιμέζι.

[box type=”note” ]Λίγα μυστικά ακόμα Το ιδανικό για αυτή τη συνταγή είναι να γίνει σε στρογγυλό ταψί, έτσι ώστε το άπλωμα των φύλλων να γίνει σαν σαλίγκαρος.[/box]

πηγή: sintagespareas.gr