Don't Miss
Home / Γλυκά / Μπισκοτάκια βουτύρου τα Υπέροχα!!!

Μπισκοτάκια βουτύρου τα Υπέροχα!!!

Η συνταγή είναι του ‘Ακη Πετρετζίκη και είναι καταπληκτική και πολύ εύκολη!

Υλικά

  • 135γρ. βούτυρο (αγελαδινό, τύπου λουρπακ το σκληρό)
  • 135γρ. φυστικοβούτυρο
  • 90γρ. ζάχαρη
  • 90γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 180γρ. αλεύρι
  • 3γρ. μπεικιν παουντερ
  • Εγώ πρόσθεσα 1 βανίλια

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε βούτυρο με το φυστικοβούτυρο πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε ζάχαρη λευκή και καστανή και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια.
  • Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπεικιν ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
  • Απλώνουμε το μείγμα με ένα κουτάλι σε λαδόκολλα σε μπαστούνι.
  • Τυλίγουμε τη λαδόκολλα και βάζουμε το μπαστούνι στην κατάψυξη για 1 ώρα.
dsc_0088_420 avg_420 dsc_0109_420
  • Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και κόβουμε τη ζύμη σε φετάκια.
  • Βάζουμε τα φετάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω-κάτω μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Ο Άκης είπε ότι θέλουν ψήσιμο γύρω στα 7 λεπτά. Στον δικό μου φούρνο αυτός ο χρόνος ήταν πολύ λίγος. Εγώ χρειάστηκα περίπου 17 λεπτά.

  • Τα μπισκότακια μας είναι έτοιμα!!!
  • Τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα.

Όταν τα βγάλετε θα δείτε ότι είναι ακόμα μαλάκα. Μη σας ανησυχησει, όσο περνάει η ώρα και κρυώνουν γίνονται όλο και πιο τραγανά.

Το φυστικοβούτυρο είναι απαραίτητο αλλά δε φαίνεται καθόλου στη γεύση, ίσα-ίσα που τονίζει περισσότερο τη γεύση του βουτύρου.

Αν θέλετε μικρότερα απλά θα πρέπει να κάνετε το μπαστούνι της ζύμης μια μακρύ και λεπτό.

Η ζύμη μπορεί να παραμείνει στην κατάψυξη και να τα ψήσετε όποτε τα χρειαστείτε ώστε να έχετε πάντα φρέσκα και μυρωδάτα μπισκότα.

πηγή:  www.greekmasa.gr

About gossip_angel

gossip_angel