Don't Miss
Home / Ενδιαφέροντα / Ο Άκης σήμερα μας προτείνει Πρασοπιτάκια κι εμείς έχουμε κάθε λόγο να τον ακούσουμε!!
recipe_main_akis-petretzikis-prasopitakia

Ο Άκης σήμερα μας προτείνει Πρασοπιτάκια κι εμείς έχουμε κάθε λόγο να τον ακούσουμε!!

Συστατικά

Για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 2 ½ κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι
  • ½ κούπα πολύ παγωμένο νερό
  • 2 αυγά
  • σουσάμι ή παπαρουνόσπορο
Για τη γέμιση
  • 2 μέτρια πράσα (μόνο το λευκό μέρος), πλυμένα και λεπτοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 μικρό ματσάκι δυόσμου, ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • 400 γρ. φέτα
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα πράσα, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον δυόσμο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το αλάτι.
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξουν. Βοηθάμε με τα χέρια μας πατώντας τα χοταρικά ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά.
  • Μόλις στραγγίξουμε καλά τη γέμιση, προσθέτουμε την φέτα (την οποία έχουμε σπάσει με τα χέρια), το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
  • Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη ζύμη

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο πολυμίξερ με τα μαχαίρια και τα φέρνουμε μία βόλτα να ανακατευτούν.
  • Ρίχνουμε και το βούτυρο και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να μοιάζουν με ψίχουλα.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό , το ξύδι και το νερό και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Τα προσθέτουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα πάνω σε αλευρωμένο πάγκο και με τα χέρια μας ενώνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για λίγα δευτερόλεπτα (μόνο).
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια, τα πλαταίνουμε σε δίσκους διαμέτρου 15 εκ. με το χέρι μας και τα τυλίγουμε με μεμβράνη. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο μας για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Αφού έχει παγώσει το ζυμάρι , το ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη και με αρκετό αλεύρι ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2-3 χιλ.
  • Με τη βοήθεια ενός στρογγυλού κουπάτ 8-9 εκ. κόβουμε δίσκους από το φύλλο μας και με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε από τη γέμιση και τοποθετούμε πάνω στο ζυμάρι.
  • Με ένα βρεγμένο πινέλο αλείφουμε γύρω γύρω το ζυμάρι για να κολλήσει και κλείνουμε στη μέση. Εκεί που θα κλείσει το πιέζουμε με ένα πιρούνι.
  • Με τον ίδιο τρόπο γεμίζουμε και τα υπόλοιπα.
  • Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή με παπαρουνόσπορο.
  • Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου. Μεταφέρουμε τα πιτάκια στο ταψί.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

stock-vector-the-woman-tasty-dish-cooking-retro-style-pop-art-cooking-restaurant-kitchen-308789633

Πηγή: http://akispetretzikis.com

About gossip_angel

gossip_angel