Πάμε παραλία με το Τραμ: Οργανωμένες και μη ακτές που δεν χρειάζονται Ι.Χ.

Λέμε και ξαναλέμε πόσο προνομιούχοι είμαστε οι Αθηναίοι που μπορούμε να βρεθούμε για μπάνιο σε μια ώρα από την πόρτα του σπιτιού μας, όταν άλλοι κάτοικοι ευρωπαϊκών πρωτευουσών χρειάζονται αεροπορικά εισιτήρια.

Τι γίνεται, όμως, αν το ταμείο είναι μείον, και λεφτά για βενζίνη δεν υπάρχουν, ή αν βαριόμαστε να οδηγήσουμε τα 60 χιλιόμετρα που μας χωρίζουν από τα Λεγραινά;

Μπαίνουμε στο τραμ και βρισκόμαστε σε χρόνο ρεκόρ σε παραλίες που ναι μεν δεν είναι Λεγραινά (πόσο μάλλον Κυκλάδες) αλλά μια χαρά βουτιές και λιάσιμο στην άμμο έχουν να προσφέρουν –χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούμε για μικρόβια και βακτηρίδια σε θάλασσες κι ακτές, όπως εγγυώνται οι τελευταίες μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ, που αποφάνθηκε πως οι παρακάτω παραλίες είναι κατάλληλες για κολύμπι.

Ακτή του Ήλιου
Στάση τραμ: Καλαμάκι

87182f99fec2ccb143da72fe8006f669

Στις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ θα τη βρείτε ως «Ακτή ΕΟΤ Αλίμου», όπως την αποκαλούν και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία Αθηναίοι. Είναι η παραλία στην οποία βρίσκονται το πολύ αγαπημένο μας Bolivar, που κάνει τα καλύτερα beach party σε όλη την αττική ακτογραμμή, αλλά και τα Ble και Nalu. Έχει αμμουδιά, ρηχά νερά, water sports και είσοδο τις καθημερινές 5€ (και δωρεάν ξαπλώστρα) και τα Σαββατοκύριακα 6€ και 2€ για κάθε ξαπλώστρα.

Εδέμ
Στάση τραμ: Εδέμ

εδέμ

Η πιο κοντινή από τις παραλίες που κρίθηκαν καθαρές στις φετινές μετρήσεις, η Εδέμ του Παλαιού Φαλήρου στολίζεται με φοινικάκια στο πίσω μέρος της, έχει αφράτη αμμουδιά και ρηχά νερά. Η δε παραλιακή περαντζάδα από πάνω της είναι ιδανική για απογευματινούς περιπάτους, αν βαρεθείτε να αράζετε στην παραλία –η πρόσβαση στην οποία είναι ελεύθερη, χωρίς είσοδο.

Α’ πλαζ Βούλας
Στάση τραμ: Ασκληπιείο

s beach 2

Γνωστή και ως S Beach, ή South Silky Beach, η Α’ Πλαζ της Βούλας είναι η χρυσαφένια παραλία επάνω στην οποία βρίσκεται το Sundara Beach Bar με τις καλαμένιες ομπρέλες του και τα ολοήμερα πάρτι. Η είσοδος στην παραλία κοστίζει 4€ το άτομο, και υπάρχει έξτρα χρέωση 2,50€ για την κάθε ξαπλώστρα. Ακριβώς απέναντι από την παραλία, κάνει τέρμα η παραλιακή γραμμή του τραμ, το οποίο λειτουργεί Παρασκευές και Σάββατα ως τις 2.30, για να ξενυχτήσετε… ξέγνοιαστοι στο beach party.

Αστέρας Γλυφάδας
Στάση τραμ: Κολυμβητήριο

αστέρας γλυφάδας

Η μεγάλη αμμουδιά του Αστέρα της Γλυφάδας έχει ζεστά νερά, τα οποία κρίθηκαν κατάλληλα για κολύμπι στις τελευταίες μετρήσεις. Στις παροχές της περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια, γήπεδα beach volley και beach bars με ξαπλώστρες και ομπρέλες –μεταξύ των οποίων το γνωστό και μη εξαιρετέο Balux Café. Η είσοδος στην παραλία κοστίζει 6€ τις καθημερινές και 8€ τα Σαββατοκύριακα.

cafe2jpgasteras_54_990x660_201406010249

Πηγή: www.in2life.gr