Πάρος … η μαγεία των Κυκλάδων και ο μαγικός προορισμός των επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο (βίντεο και φωτογραφίες)

Πάρος το πανέμορφο νησί!!

Η Πάρος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων και βρίσκεται δυτικά της Νάξου, από την οποία τη χωρίζει στενός δίαυλος πλάτους 3 περίπου μιλίων, ενώ από τον Πειραιά απέχει 90 ναυτικά μίλια.

Η Πάρος μπορεί να προσφέρει αρκετές διαφορετικές εμπειρίες στους επισκέπτες της. Είναι κοσμοπολίτικο νησί αλλά ταυτόχρονα προσφέρει και ήσυχα μέρη για οικογενειακές ή ρομαντικές διακοπές.

Στην Πάρο θα βρείτε κλασικά σπίτια κυκλαδικής αρχιτεκτονικής και θα απολαύσετε πολλά τοπικά φαγητά.

Δαντελωτές ατέλειωτες παραλίες για όλα τα γούστα, κοσμοπολίτικες νησιώτικες πολιτείες, όπου άλλοτε λυσσομανούσαν οι πειρατές, ορεινοί γραφικοί οικισμοί, αρχαίοι ναοί και ενετικά κάστρα, που μαζί με τις δεκάδες, διάσπαρτες στην επικράτεια της, κατάλευκες παλαιοχριστιανικές και βυζαντινές εκκλησιές μαρτυρούν, την πλέον των 4.000 ετών, ιστορία, που κουβαλάει η Πάρος στα μαρμαρένια σωθικά της. Όλα αυτά μαζί αλλά κι ένα-ένα ξεχωριστά, συνθέτουν την Πάρο, το μαγικό προορισμό επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο.

Και φυσικά δε θα πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε τα δύο «πετράδια» της Πάρου: την Παναγιά την Εκατονταπυλιανή και τα ανόθευτα χαμόγελα των Παριανών, που έχουν αναγάγει την περίφημη κυκλαδίτικη φιλοξενία σε υψηλή τέχνη.

3 βίντεο από το πανέμορφο νησί

 

gossip_angel