Πίτα που την φτιάχνεις με λίγα υλικά και το κυριότερο σε χρόνο μηδέν…

Συστατικά

  • 3 αυγά
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (δύο συσκευασίες)
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 200 γρ. νερό
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 10 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 100 γρ. γάλα
  • 3 κουταλιές βούτυρο για το ταψί

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά με το γιαούρτι και το νερό.
  • Προσθέτετε την μισή φέτα, το κασέρι, το μισό ελαιόλαδο, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
  • Αν ο χυλός είναι αραιός, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
  • Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου το ζεσταίνουμε καλά στον φούρνο να κάψει και αδειάζουμε μέσα το χυλό.
  • Τον απλώνουμε σε όλο το ταψί σε μία λεπτή επιφάνεια περίπου δύο εκατοστά πάχος.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα, με το υπόλοιπο τυρί, το αυγό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και απλώνουμε αυτό το μείγμα σε όλη την πίτα φροντίζοντας να πάει παντού.
  • Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε την πίτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 40 περίπου λεπτά.
  • Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την σερβίρουμε.
[box type=”info” ]Μπορείτε να προσθέσετε για παραπάνω γεύση ένα φλυτζάνι ψιλοκομμένο μπέικον και λίγο δενδρολίβανο. [/box]


πηγή: http://www.e-daily.gr