Πεντανόστιμα, αυθεντικά cookies, τα ετοιμάζετε σε 12′ μόνο!

Τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων μπισκότα. Τα τρώνε τα παιδιά με το γάλα τους, το πρωινό τους, είναι εύκολο σνακ για όλες τις ώρες και φυσικά το καλύτερο κέρασμα για τον καφέ σας με την παρέα σας. Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά και υγιεινά cookies; Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας!
Πάμε να δούμε την συνταγή μας;
Μερίδες: περίπου 40 cookies
Υλικά:
130g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (αν το βούτυρο δεν έχει αλάτι, τότε βάλτε 1/4 κ.γ)
100g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του & 150g κανονικό αλεύρι
100g ζάχαρη & 70g μαύρη ζάχαρη (αν δεν έχετε βάλτε 170g λευκή)
1/2 κ.γ εσάνς βανίλια
1 μεγάλο αυγό
200g σταγόνες σοκολάτας
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 C στον αέρα.
Ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδης υφή.
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε ξανά.
Ρίχνουμε το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά όλα μαζί με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ομοιόμορφη το μείγμα.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί μας. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, και τα πατάμε στο σχήμα που θέλουμε να έχουνε τα cookies μας
Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν λίγο.
Extra Tips: Εάν θέλετε να κάνετε σοκολατένια τα cookies σας, βάζετε στην αρχική ζύμη και λίγη τριμμένη κουβερτούρα.
Καλή Επιτυχία!