Προσοχή…. μη κάνεις αυτά τα λάθη στο ντύσιμό σου!!

Μήπως τα κάνεις κι εσύ; Πολλές γυναίκες, ανάμεσά τους ακόμη και stars που έχουν ολόκληρες glam teams πίσω τους, πέφτουν συχνά σε ορισμένα στυλιστικά ατοπήματα που δεν αφήνουν το ντύσιμό τους να εξελιχθεί.

Ποια είναι τα πιο συχνά γυναικεία λάθη στο στυλ και πώς μπορείς να τα αποφύγεις;

1. Η λάθος εφαρμογή

Είσαι σίγουρη πως γνωρίζεις ποια είναι τα ρούχα που σου «κάνουν»; Οι πιο πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν ποιο είναι το σωστό μέγεθος για εκείνες, με αποτέλεσμα πολλές φορές να φτάνουν στην υπερβολή. Είτε πολύ στενό, είτε πολύ φαρδύ, ένα ρούχο μπορεί να καταστρέψει ένα look, αν δεν εφαρμόζει σωστά στη γυναίκα που το φορά.

Tip: Πήγαινε σε ένα κατάστημα ρούχων και ζήτησε από μια πωλήτρια να σε βοηθήσει, έτσι ώστε να βρεις το πραγματικό σου μέγεθος – είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μην πέσεις ξανά στην παγίδα της εφαρμογής.

2. Ατολμία

Οι περισσότερες γυναίκες παραμένουν πιστές σε αυτά που ξέρουν, ή που έχουν συνηθίσει. Τζιν παντελόνι, πουλόβερ, t-shirt και μικρό μαύρο φόρεμα είναι τα κομμάτια που σχεδόν όλες μας έχουμε στη ντουλάπα μας, όμως μήπως ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό;

Tip: Μελέτησε τις φετινές τάσεις της μόδας και δες ποια σου αρέσει περισσότερο. Έπειτα, προσπάθησε να προσαρμόσεις το trend στα μέτρα σου, βάζοντας πινελιές από το δικό σου, προσωπικό στυλ.

3. Υπερβολικά ψηλά τακούνια

Τα ψηλοτάκουνα είναι κομψά ή σέξι, όταν ξέρεις και μπορείς να τα περπατήσεις. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μια γυναίκα που ακροβατεί πάνω σε πανύψηλα παπούτσια, προσπαθώντας να μην πέσει.

Tip: Όταν βγεις για shoe-shopping, προτίμησε τα παπούτσια που έχουν χοντρό τακούνι, ή τακούνι μέχρι 8 πόντους. Είναι πιο εύκολο να τα περπατήσεις και σίγουρα δείχνει πιο chic πάνω σου από ένα παπούτσι-ουρανοξύστη.

4. Ελλιπής προσοχή στη λεπτομέρεια

Μα, η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά! Μπορεί ένα total black σύνολο ή ένα απλό μονόχρωμο παντελόνι φορεμένο μαζί με ένα blazer να μοιάζουν αρκετά stylish, όμως, αν δεν συνδυαστούν με τα σωστά αξεσουάρ, δείχνουν απλά βαρετά.

Tip: Μη βγεις από το σπίτι χωρίς να δώσεις την αρμόζουσα σημασία στα αξεσουάρ σου. Δεν εννοούμε, φυσικά, να το παρακάνεις (ισχύει και ο κανόνας «less is more»), αλλά να προσθέσεις στο outfit σου μικρές λεπτομέρειες που θα το κάνουν να δείχνει πιο περιποιημένο.

5. Έλλειψη αυτοπεποίθησης

Ποιο το νόημα να φορέσεις ένα στενό και σέξι φόρεμα αν δεν σε αντιπροσωπεύει ή αν δεν αισθάνεσαι άνετα μέσα σε αυτό;

Tip: Ο βασικότερος «άγραφος» κανόνας του γυναικείου στυλ είναι να φοράς πάντα κομμάτια που σε κολακεύουν και που θα διάλεγες εσύ για τον εαυτό σου – όχι κάποιος άλλος.

πηγή: dutchesss.queen.gr