Πρόβλημα…. η δασκάλα δεν είναι καθόλου συνεργάσιμη …. πως τ’ αντιμετωπίζουμε το γεγονός??

Και ποιοι γονείς δε θα ήθελαν να έχει το παιδί τους μια καλή και ευγενική δασκάλα, όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Τι μπορείτε όμως να κάνετε αν διαπιστώσετε ότι το παιδί σας δεν περνάει καλά στο σχολείο εξαιτίας της συμπεριφοράς της;

  • Προσπαθήστε να καταλάβετε από τα λεγόμενα του παιδιού αν όντως η δασκάλα δε φέρεται σωστά ή το παιδί σας είναι λίγο υπερβολικό. Αν, για παράδειγμα, αναφέρει ότι κάποιες φορές τους φωνάζει και τίποτα παραπάνω, είναι φανερό ότι δε μιλάμε για κάτι ακραίο.
  • Αν το παιδί παραπονιέται ότι η δασκάλα φέρεται μόνο σε εκείνο άσχημα ή δεν είναι συνεργάσιμη, ζητήστε τη γνώμη του γιατί συμβαίνει αυτό και στη συνέχεια πηγαίνετε στο σχολείο να ακούσετε και τη δική της οπτική. Υπάρχει περίπτωση να ανακαλύψετε πράγματα που δεν περιμένατε αναφορικά με τη συμπεριφορά του μικρού σας και να πρέπει να αναλάβετε δράση για να μη δίνει δικαιώματα στο εξής.
  • Αν όντως η δασκάλα δεν είναι γενικά συνεργάσιμη με τα παιδιά και τίθεται θέμα καταλληλότητάς της, πηγαίνετε στο σχολείο να κάνετε μια συζήτηση μαζί της για να ακούσετε και τη δική της άποψη.
  • Μπείτε στη θέση της και δικαιολογήστε κάποια λάθη και παραλείψεις της, εφ’όσον δε μιλάμε για ακραίες συμπεριφορές, όπως για παράδειγμα η χρήση βίας. Έχει θέση ευθύνης, διαχειρίζεται πολλά παιδάκια και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να τα κάνει όλα σωστά.
  • Ακόμα κι αν πάρουμε την ακραία περίπτωση να υπάρχουν σοβαρά ζητήματα με τη συμπεριφορά της παιδαγωγού απέναντι στο παιδί σας, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον υπεύθυνο για να καταγγείλετε επίσημα το γεγονός.

πηγή: www.govastileto.gr