Ρολάκια κοτόπουλου…. γεμιστά με πιπεριές Φλωρίνης, ένα υπέροχο, γευστικό και αλλιώτικο φαγητούλι!!

Καθημερινό πιάτο που θα το τιμήσει όλη η οικογένειά μας.

Yλικά
3 μισά στήθη κοτόπουλου κομμένα οριζοντίως στη μέση
250 γρ. τυρί κρέμα με αρωματικά βότανα
400 γρ. ρόκα χοντροκομμένη
1 φλ. πιπεριές τ. Φλωρίνης σε βαζάκι στραγγισμένες από το υγρό τους και κομμένες σε λωρίδες
½ φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
½ φλ. πέστο ντομάτας  ή βασιλικού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα: κους κους ή καστανό ρύζι βραστό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Τοποθετούμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλα και το χτυπάμε με το ειδικό ξύλινο σφυρί κρέατος (από την επίπεδη πλευρά) ή το ειδικό μεταλλικό εργαλείο μέχρι να έχει πάχος γύρω στο μισό εκ.. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά από τη μια πλευρά και αλείφουμε όλα τα κομμάτια με το τυρί. Μοιράζουμε από πάνω τη ρόκα, τις πιπεριές και το κρεμμυδάκι. Πιέζουμε τα υλικά να ενωθούν με το κρέας και ρολάρουμε κλείνοντας τη γέμιση μέσα, ξεκινώντας από τη στενή μεριά. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Μεταφέρουμε τα ρολάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το πέστο. Ψήνουμε γύρω στα 25 –30 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, μεταφέρουμε σε πιατέλα, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για 5 λεπτά και σερβίρουμε τα ρολάκια κομμένα διαγωνίως με κους κους ή καστανό ρύζι.

πηγή