Στριφτά γαλακτομπουρεκάκια με επικάλυψη σοκολάτας!!!

Δεν είναι γρήγορο γλυκάκι, αλλά σίγουρα είναι από αυτά που θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους και θα εντυπωσιάσουν όσους τα δοκιμάσουν.

 

Για τα γαλακτομπούρεκα:

1 λίτρο γάλα

250 γρ. βιτάμ

1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη

1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό

2 βανιλίνες

5 αυγά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

 

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

250 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια

300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη

1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες  μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 5 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρώς. Προσθέτουμε το μείγμα αυγά – ζάχαρη που χτυπήσαμε. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μία μεγάλη κουταλιά σούπας από το βούτυρο και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας, τα ανοίγουμε και τα κόβουμε κάθετα, σε 3 ίσα μέρη.

Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Παίρνουμε δύο κομμάτια από τα φύλλα και τα βάζουμε το ένα πλάι στο άλλο.

Τα βουτυρώνουμε καλά και απλώνουμε μια λωρίδα κρέμας, σχεδόν στην άκρη του φύλλου, κάθετα στην μακριά του πλευρά.

Γυρίζουμε τα πλαϊνά και τυλίγουμε σε ρολό. Το πιάνουμε από την μια μεριά και το γυρίζουμε να γίνει στριφτό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα. Τα βάζουμε ένα- ένα σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο. Τα αλείφουμε από πάνω με το υπόλοιπο βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 30 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Αρχίζουμε να φτιάχνουμε την επικάλυψη. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος καλά (την κατεβάζουμε από την φωτιά μόλις πάει να φτάσει σε σημείο βρασμού) προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε συνεχώς με αργές κινήσεις για 5 λεπτά.

Περιχύνουμε ένα ένα τα γαλακτομπούρεκα με τη λιωμένη σοκολάτα ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.

stock-vector-the-woman-tasty-dish-cooking-retro-style-pop-art-cooking-restaurant-kitchen-308789633

 

Πηγή: www.topontiki.gr