Σωστό και πρακτικό ντύσιμο …. για τις εργαζόμενες γυναίκες!!

Ένα από τα πρώτα πράγματα που προβληματίζει μια γυναίκα όταν ξεκινά μια νέα δουλειά, είναι το dress code που είτε αυτή επιβάλλει, είτε η ίδια νιώθει ότι πρέπει να υιοθετήσει.

 Είναι χώρος εργασίας, όχι διασκέδασης.

Ακριβώς για αυτούς τους λόγους, το ντύσιμο γραφείου προκαλεί άγχος σε όλες μας.

Πολύ περισσότερο αν τα κομμάτια της  γκαρνταρόμπας μας μέχρι τώρα δεν είχαν  τέτοιο στιλ.

Ένα άλλο ερώτημα που απασχολεί πολλές από εμάς είναι αν, πέρα από όλα αυτά, το κλασικό αυστηρό office look μπορεί να ανανεωθεί με μοντέρνες πινελιές χωρίς να χάσει την κομψότητα του;

Η απάντηση είναι μάλλον θετική, καθώς αν παίξετε δημιουργικά με ρούχα και αξεσουάρ που ήδη βρίσκονται στην ντουλάπα σας, είναι δυνατόν να αποκτήσετε διαφορετικά σύνολα γραφείου, που θα είναι λειτουργικά όλες τις ώρες της ημέρας, εξυπηρετώντας περισσότερες ανάγκες σας.

  • Επενδύστε σε σλιμ παντελόνια που «αγκαλιάζουν» τη σιλουέτα σας, ενώ παράλληλα είναι άνετα καθώς δεν είναι τόσο στενά, όσο τα skinny που θεωρούνται πιο σπορ.
  • Η πένσιλ φούστα είναι ένα από τα κλασικά κομμάτια του office look, ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να βρείτε την ιδανική, εκείνη δηλαδή που θα σας επιτρέπει να αναπνέετε και να κινείστε με ελευθερία, σε αντίθεση με τις άλλοτε in fashion εφαρμοστές φούστες.
  • Αγοράστε ένα super soft μακρύ κασκόλ, σε καρό ή οποιοδήποτε άλλο pattern, που θα «αγκαλιάσει» το σώμα σας και θα σας κρατήσει ζεστή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι ένα από τα αξεσουάρ που βλέπουμε σε όλες τις συλλογές των brands κάθε χειμώνα.
  • Αν και λίγες γυναίκες το γνωρίζουν, το μπλέιζερ είναι ένα πανωφόρι που όχι μόνο προσθέτει πόντους στο ύψος, αλλά χαρίζει δυναμισμό και αυτοπεποίθηση σε όποια το φοράει. Ταιριάζει απόλυτα με φορέματα, φούστες και παντελόνια.
  • Αγοράστε ένα λευκό πουκάμισο και ξεχάστε τη λογική ότι αυτό είναι ξεπερασμέν, καθώς πρόκειται για ρούχο passepartout αρκεί να το συνδυάσετε με μια πένσιλ φούστα, με τζην και αξεσουάρ ή με ένα παντελόνι.
  • Ένα ακόμα έξυπνο τρικ για να δείχνετε πιο ψηλές αλλά και στιλάτες είναι να φορέσετε ένα ψηλόμεσο παντελόνι, το οποίο θα συνδυάσετε με ζιβάγκο, σακάκι ή μπλέιζερ και ψηλοτάκουνα.
  • Μερικές επιχειρήσεις εντάσσουν στο dress code τις μαύρες γόβες. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να επιλέξετε εκείνες που σας επιτρέπουν να περπατάτε με ευκολία, σχεδόν ανάλαφρα. Οι ιδανικότερες είναι αυτές με το μεσαίου μεγέθους τακούνι ( 8 – 10 πόντους), ενώ ως προς το καλούπι τους, οι pointed είναι must. Παρόλα αυτά θα μπορούσατε να έχετε πάντοτε μαζί σας μια εναλλακτική, όπως ένα ζευγάρι μαύρα pointed flats.
  • Αν το ωράριο σας δεν σας επιτρέπει να επιστρέψετε στο σπίτι για να αλλάξετε το σύνολο σας, πριν από τη βραδινή σας έξοδο, τότε επενδύστε σε μερικά φορέματα με ουδέτερη απόχρωση, όπως μαύρο, γκρι, σκούρο μπλε ή nude, που είναι εξίσου classy και για τη δουλειά.
  • Μια έξυπνη επιλογή για εσάς που θέλετε να συνδυάσετε τη θηλυκότητα μιας μίντι φούστας και την άνεση ενός παντελονιού, είναι τα κοντά παντελόνια τύπου culotte που θα τα βρείτε στην αγορά σε διάφορες υφές όπως σατέν, βελούδο, ντένιμ, αλλά και patterns, όπως καρό, φλοράλ ή και μονόχρωμα. Ταιριάζουν απόλυτα με ψηλοτάκουνες γόβες.
  • Οι καμπαρντίνες είναι ένα ευέλικτο και έλεγκαντ κομμάτι της ντουλάπας που χαρίζει στιλ σε οποιοδήποτε σύνολο και φοριέται όλες τις ώρες της ημέρας.
  • Ποιος είπε πως το τζην είναι μόνο για κάζουαλ εμφανίσεις; Επιλέξτε ένα σκουρόχρωμο με καμπάνα στο τελείωμα.
  • Φέτος το βλέπουμε ως must have και όχι άδικα. Το silk top είναι ένα ακόμα passepartout ρούχο που αναβαθμίζει το σύνολο δίνοντας του την αίσθηση της πολυτέλειας.

πηγή: www.bovary.gr