Σύμφωνα με το CNN… δείτε ποιοι είναι οι παράδεισοι των Κυκλάδων! (φωτογραφίες)

Εννέα ελληνικούς παραδείσους φιλοξενεί σε αφιέρωμά του το CNN.

Όπως αναφέρει, τα 1.400 νησιά της Ελλάδας αποτελούν τους πιο όμορφους προορισμούς της Μεσογείου, ωστόσο ο αρθρογράφος εκτιμά ότι τοπ στη λίστα έρχονται οι Κυκλάδες.

Κάθε παράδεισος έχει και έναν τίτλο.

Η κατάταξη έχει ως εξής

Ομορφότερα τοπία:  Σαντορίνη

Η Σαντορίνη, Θήρα ή Στρογγύλη είναι νησί που βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο πέλαγος, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, νότια της Ίου και δυτικά από την Ανάφη. Απέχει από τον Πειραιά 128 ναυτικά μίλια και 63 ναυτικά μίλια από τη Κρήτη.

Καλύτερη νυχτερινή ζωή: Μύκονος

Η Μύκονος είναι νησί του Αιγαίου Πελάγους και ανήκει στις Κυκλάδες. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού

Καλύτερη ζωή σε χωριό – Πιο παραδοσιακός προορισμός: Νάξος

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, στο Αιγαίο Πέλαγος. Το σχήμα της είναι ελλειψοειδές και ένας ορεινός όγκος από Βορά προς Νότο διασχίζει το νησί.

Καλύτερο νησί για θαλάσσια παιχνίδια: Πάρος

Η Πάρος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων και βρίσκεται δυτικά της Νάξου, από την οποία τη χωρίζει στενός δίαυλος πλάτους 3 περίπου μιλίων, ενώ από τον Πειραιά απέχει 90 ναυτικά μίλια.

 

Καλύτερες παραλίες: Μήλος

Η Μήλος είναι ηφαιστειακό νησί του Αιγαίου Πελάγους, στην Ελλάδα, και λέγεται ότι το όνομά του προέρχεται από τη λέξη ‘βήλος’ που εξελίχθηκε σε ‘μήλος’ και σήμαινε ‘πρόβατο’

Ιδανικός προορισμός για φυσιολάτρες: Ικαρία

Η Ικαρία είναι ένα Ελληνικό νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου και αποτελεί την ομώνυμη Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας

Καλύτερος προορισμός για «Ροβινσώνες Κρούσους»: Κουφονήσια

Τα Κουφονήσια αποτελούνται από δύο νησίδες, το Άνω και Κάτω Κουφονήσι, και ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων. Χωρίζονται μεταξύ τους από ένα στενό πορθμό πλάτους 200 μ.

Καλύτερος προορισμός για ζευγάρια: Φολέγανδρος

Η Φολέγανδρος είναι νησί των Κυκλάδων, μεταξύ της Σικίνου και της Μήλου. Απέχει 15 μίλια από τη Μήλο και 22 μίλια βορειοδυτικά από τη Σαντορίνη. Αποκαλείται επίσης και Πολύκαντρος ή Πολύκανδρος.

Καλύτερο φαγητό: Κρήτη

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της Ελλάδας και το πέμπτο σε έκταση μεγαλύτερο της Μεσογείου, μετά τη Σικελία, τη Σαρδηνία, την Κύπρο και την Κορσική.

gossip_angel