Το ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι πλέον αλήθεια – βγήκε στην αγορά [εικόνες & βίντεο]

Μια ολλανδική εταιρεία έκανε πραγματικότητα το όνειρο όσων λατρεύουν τις έντονες συγκινήσεις, κυκλοφορώντας για πρώτη φορά παγκοσμίως στο εμπόριο ιπτάμενα αυτοκίνητα!

Η PAL-V δημιούργησε δύο διθέσια, τρίτροχα μοντέλα, το Liberty Sport και το Liberty Pioneer, ικανά να αναπτύσσουν στον αέρα ταχύτητες 180 χλμ την ώρα.

Το Liberty Sport είναι το φθηνότερο από τα δύο μοντέλα με την τιμή να αρχίζει από τα 400.00 δολάρια στη βασική του εκδοχή, ενώ το Pioneer στοιχίζει περί τα 600.000 δολάρια καθώς είναι εφοδιασμένο με μια οθόνη οργάνων ηλεκτρονικής πτήσης, με θερμική ισχύ, ενώ στην τιμή περιλαμβάνονται και εκπαιδευτικά μαθήματα για τους αγοραστές.

Και τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν ρότορες με αναδιπλούμενες λεπίδες και είναι εφοδιασμένο με ένα ζεύγος μηχανών, η μία για την οδήγηση και η άλλη για την πτήση.

Όταν κινείται στο δρόμο το Liberty μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 160 χλμ την ώρα, πιάνοντας τα 100 σε εννέα δευτερόλεπτα, ενώ έχει αυτονομία 1.300 χλμ.

Η PAL-V λέει ότι χρειάζονται 10 λεπτά για τη μετάβαση από την οδήγηση στην πτήση κι ότι τα ιπτάμενα αυτοκίνητά της μπορούν με πλήρες ντεπόζιτο να διανύσουν πετώντας 500 χλμ.

«Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς για την αντιμετώπιση όλων των τεχνικών προκλήσεων η ομάδα μας κατάφερε να δημιουργήσει ένα καινοτόμο ιπτάμενο αυτοκίνητο, που ανταποκρίνεται στα υφιστάμενα στάνταρ ασφαλείας, που έχουν θεσπίσει οι εποπτικές αρχές ανά την υφήλιο», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της PAL-V, Robert Dingemanse.

Οι πρώτες παραδόσεις των Liberty αναμένονται στα τέλη του ερχόμενου έτους.

πηγή:  www.iefimerida.gr