Το Μουσείο του Λούβρου απειλείται από τον Σηκουάνα!! (φωτογραφίες)

  • Τα μουσεία του Λούβρου και του Ορσέ παρέμειναν κλειστά την Παρασκευή και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πακετάρουν πυρετωδώς κάποιους από τους πολύτιμους θησαυρούς που πρέπει να μεταφερθούν (φωτ.: EPA / Jeremy Lempin)

Δεκάδες έργα τέχνης και πολύτιμα αριστουργήματα μεταφέρθηκαν την Παρασκευή από το μουσείο του Λούβρου και του Ορσέ σε πιο ασφαλείς χώρους, καθώς η στάθμη του ποταμού Σηκουάνα στο Παρίσι έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 ετών και ενδέχεται να «απειλήσει» τα δύο μουσεία.

[box type=”note” ] Η υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, δήλωσε ότι η στάθμη του Σηκουάνα ανέρχεται πλέον στα 6 μέτρα στο κεντρικό Παρίσι.[/box]

Οι δρόμοι που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού να έχουν βυθιστεί κάτω από τα νερά ενώ μικρές επιχειρήσεις δίπλα στις όχθες έχουν πλημμυρίσει και η γραμμή του υπόγειου σιδηροδρόμου παραμένει κλειστή. Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα βρίσκονται στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας.

Πρωτοφανής η άνοδος της στάθμης του ποταμού Σηκουάνα (φωτ.: . EPA / Jeremy Lempin)

Στο Βιλνέβ Σεν Ζορζ, κοντά στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, στρατιώτες και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού απεγκλώβισαν δεκάδες κατοίκους. Στο κοντινό Κορμπέιλ Εσόν οι ντόπιοι χρησιμοποίησαν καγιάκ για να μετακινηθούν στους πλημμυρισμένους δρόμους, όπου επιπλέουν εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

Το ύψος των ζημιών υπολογίζεται ήδη σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και όπως σημειώνουν Γάλλοι αξιωματούχοι τα νερά που έχουν κατακλύσει τα πάντα δεν πρόκειται να υποχωρήσουν παρά μετά τη διέλευση αρκετών εβδομάδων.

πηγή: www.pontos-news.gr