Το συρτάκι που ξεσήκωσε την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας από την Πολεμική Αεροπορία (βίντεο)

Η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας αποθεώθηκε στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα κατά την διάρκεια του διεθνούς φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχε.

Ο λόγος για το διεθνές φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών Σχημάτων «Spasskaya»», που διοργανώθηκε στη Μόσχα και το οποίο ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο.

Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος 22 στρατιωτικές φιλαρμονικές από 12 χώρες που εντυπωσίασαν το κοινό που είχε την δυνατότητα να τους απολαύσει και να τους χειροκροτήσει στην Κόκκινη Πλατεία. Ωστόσο, αυτό που κυριολεκτικά ξεσήκωσε και κατενθουσίασε το κοινό είναι η ώρα που η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας έβγαλε μπουζούκι και οι τρεις χορευτές χόρεψαν συρτάκι.

Το Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) ιδρύθηκε το 1947, αποτελούμενο από έφεδρο προσωπικό σαράντα (40) ατόμων, με Διοικητή τον Υποσμηναγό Νικόλαο Ραυτόπουλο.

Το 1953 το Σμήνος Μουσικής άρχισε να πλαισιώνεται με μόνιμο προσωπικό.

Σήμερα, το Σμήνος Μουσικής αποτελείται από τη Μπάντα, η οποία έχει σαράντα δύο (42) άτομα (3 Αξιωματικούς και 39 Υπαξιωματικούς) και την ελαφρά Ορχήστρα, η οποία αποτελείται από επτά (7) Υπαξιωματικούς, με Διοικητή τον Σμηναγό (ΜΣ) Αλέξανδρο Λιτσαρδόπουλο.

Η Μπάντα συμμετέχει σε εθνικές, τοπικές και θρησκευτικές εορτές και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ έχει εκπροσωπήσει την ΠΑ σε Διεθνή Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών. (Αλβανία, Βέλγιο, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κορέα, Μάλτα, Ουκρανία, Ρουμανία και Ρωσία). Η ελαφρά Ορχήστρα έχει ποικίλο μουσικό πρόγραμμα και διατίθεται για την κάλυψη αναγκών διαφόρων εκδηλώσεων, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων της χώρας μας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Πηγή: http://thecaller.gr