Λικέρ με αρμπαρόριζα…….. και πεντανόστιμο και θεραπευτικό!!!!

Εκτός του έχει μία υπέροχη γεύση…. ας μην ξεχνάμε ότι είναι και θεραπευτικό!!

Εάν σας αρέσει να φτιάχνετε λικέρ, τότε δοκιμάστε το λικέρ αρμπαρόριζα. Το προβληματικό στοιχείο στη συνταγή όπως και σε κάθε λικέρ είναι η ζάχαρη. Εάν όμως ούτως η άλλως  σας αρέσει το λικέρ, τότε αυτή η συνταγή είναι για σας. Τα οφέλη της αρμπαρόριζας είναι πάρα πολλά.

Η αρμπαρόριζα θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδότητες ως βότανο. Έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, βοηθάει στην ανακούφιση από τη ναυτία και τις ημικρανίες. Μακροχρόνιες έρευνες έδειξαν ότι το αφέψημα από αρμπαρόριζα έχει χαλαρωτικές ιδιότητες όπως και το χαμομήλι και βοηθά ενάντια στο στρες και δρα σαν ηρεμιστικό, ανακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας, δρα ενάντια στη ναυτία και μειώνει τη χοληστερόλη. Επίσης λόγω της αντιβακτηριακής του δράσης βοηθά στην ακμή, όπως πλένουμε το πρόσωπο με το χαμομήλι. Τα αιθέρια έλαιο της αρμπαρόριζας χρησιμοποιούνται στην αρωματοποιία, αρωματοθεραπεία και σαν εντομοαπωθητικά.

Υλικά

1 λίτρο ρετσίνα

650 γρ. καστανή ζάχαρη (ψιλοτριμμένη)

35 φύλλα αρμπαρόριζας

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα φύλλα της αρμπαρόριζας και τη ρετσίνα μέσα σε ένα μεγάλο βάζο και το κλείνουμε καλά. Τοποθετούμε το βάζο σε σκοτεινό μέρος για 20 μέρες περίπου. Στο διάστημα αυτό, ανακινούμε το βάζο τακτικά, για να λιώσει η ζάχαρη. Μετά τις 20 μέρες και αφού έχει λιώσει καλά η ζάχαρη είναι έτοιμο για να το πιούμε.

Το υπέροχο αυτό λικεράκι εκτός από την ωραία γεύση του, διατηρεί και όλες τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Δείτε μερικές:

-βοηθά στην υπερένταση και την κατάθλιψη

-τονώνει το νευρικό σύστημα

-είναι χαλαρωτικό για τις ναυτίες και τις ημικρανίες

-είναι ωφέλιμο για το διαβήτη

-μειώνει τη χοληστερόλη

-είναι διουρητικό

-εξαφανίζει άφθες και καούρες από τον οισοφάγο.

Στην υγειά σας!

πηγή: http://enallaktikidrasi.com