Φασόλια φούρνου Βοστώνης (Boston baked beans)….. θα τα λατρέψετε!!

Ένα από τα πιο διάσημα πιάτα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υλικά για 6 – 8 μερίδες

800 γρ ξερά φασόλια μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, 200 γρ μπιζέλια

2 κουταλάκια αλάτι

1 μεγάλο κρεμμύδι

225 γρ αλατισμένο χοιρινό ( μπορείτε να χρησημοποιήσετε σύγκλινο ) μουλιασμένο στο νερό για 3 ώρες και κομμένο σε φέτες χοντρές

1 / 2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη

6 κουταλιές της σούπας Μελάσα

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία

1. Βάλτε τα φασόλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τα με  νερό. Ρίξτε το μισό αλάτι Μειώστε και όταν βράσει καλύψτε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 30 λεπτά. Στραγγίστε τα φασόλια και πετάξτε το νερό.

2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 130 ° C

3. Βάλτε το κρεμμύδι στο κάτω μέρος μιας γάστρας. Προσθέστε ένα στρώμα φασόλια και ένα στρώμα  φέτες χοιρινού πάνω από τα φασόλια. Προσθέστε τα υπόλοιπα φασόλια και από πάνω  το υπόλοιπο χοιρινό.

4. Ανακατέψτε τη ζάχαρη με την μελάσα το  μαύρο πιπέρι, την μουστάρδα και το υπόλοιπο αλάτι και ρίξτε το πάνω από το μείγμα φασολιών και κρέατος. Προσθέστε αρκετό βραστό νερό για να τα καλύψει. Καλύψτε και βάλτε την κατσαρόλα στο φούρνο. Ψήστε για 5 ώρες, προσθέτοντας βραστό νερό πού και πού  έτσι ώστε να εξακολουθούν να καλύπτονται τα φασόλια.

5. Αφαιρέστε το κάλυμμα και ψήστε τα φασόλια για άλλα 45 λεπτά, ή μέχρι να κάνουν μια ελαφρά κρούστα .

Σερβίρετε τα αμέσως.

πηγή: www.syntages-mageirikhs.gr