5 συνταγές για μακαρονάδες που μαγειρεύονται σε 1 κατσαρόλα!

Έχεις όρεξη για μακαρονάδα; Εδώ θα βρεις τις 5 πιο εύκολες, γρήγορες και νόστιμες μακαρονάδες! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια κατσαρόλα και τα υλικά του ψυγείου σου!

1. Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα, κιμά, κρεμμυδάκια και ελιές

makaronia-me-saltsa-kai-elies

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο αραιωμένο σε νερό
  • 2 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
  • 2 φλιτζ. τυρί φρεσκοτριμμένο
  • φρέσκο κρεμμυδάκι και ελιές για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κιμά και τον σπάμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει. Μόλις μαγειρευτεί, προσθέτουμε στη κατσαρόλα τα ζυμαρικά, το ζωμό κοτόπουλου και τη σάλτσα. Φέρνουμε σε βρασμό και στη συνέχεια, καπακώνουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το καπάκι και το σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να μειωθεί η σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με 1 φλιτζ. τυρί. Το υπόλοιπο τυρί το ρίχνουμε από πάνω ώστε να λιώσει και γαρνίρουμε με κρεμμύδια και ελιές.

2. Λιγκουίνι με ντοματίνια και βασιλικό

linguini-me-ntomatinia-kai-

Υλικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
  • 2 κλωναράκια βασιλικό (και λίγο επιπλέον για το γαρνίρισμα)
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 1/2 φλιτζ. νερό
  • Τριμμένο τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε το λιγκουίνι, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι, τον βασιλικό, το λάδι, τα το αλάτι, το πιπέρι, και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Βράζουμε το μείγμα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι ζυμαρικά να γίνουν al dente και το νερό να έχει σχεδόν εξατμιστεί (περίπου 9 λεπτά). Αλατοπιπερώνουμε με αλάτι και πιπέρι και γαρνίρετε με βασιλικό. Σερβίρουμε με λάδι και παρμεζάνα.

3. Κοχύλια με λουκάνικο και μπρόκολο

koxylia-me-loukaniko-brocolo

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λουκάνικο της επιλογής μας
  • 1 μπρόκολο (αφαιρούμε τα σκληρά κομμάτια και τα φύλλα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Πρέζα κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
  • 4 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο αραιωμένο σε νερό
  • 3 κούπες κοχύλια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γλ. ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το λουκάνικο. Σωτάρουμε για 3-4’ λεπτά και μεταφέρουμε λουκάνικο σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε το μπρόκολο και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί, περίπου 2 λεπτά. Το βάζουμε κι αυτό στο πιάτο με το λουκάνικο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με το σκόρδο και το πιπέρι με 1 κουταλιά λάδι, προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε τα κοχύλια μας και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 9 λεπτά. Επιστρέφουμε το μπρόκολο και τα λουκάνικα στη κατσαρόλα και συνεχίζουμετο μαγείρεμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Τελευταίο ανακατεύουμε το τυρί και σερβίρετε.

4. Κοχύλια με μπέικον και ντοματίνια

koxylia-me-bacon-blue-cheese

Υλικά

  • 4 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. blue cheese
  • 3 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, αραιωμένο σε νερό
  • 500 γρ. κοχύλια
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κεσεδάκι ντοματίνια, ξεπλυμμένα και κομμένα

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Προσθέτουμε το ζωμό στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το μπλε τυρί σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει μέσα στη σάλτσα. Σιγοβράζουμε λίγο ακόμα εάν είναι απαραίτητο και προσθέτουμε το μπέικον. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

5. Μακαρόνια με τρία τυριά

mac-and-cheese

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια (μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή)
  • 250 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 250 γρ. μοτσαρέλα, θρυμματισμένη
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 2 φλιτζ. γάλα
  • ¼ κ.γλ. μουστάρδα Dijon
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. άσπρο πιπέρι
  • ½ κ.γλ. πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο, στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το γάλα, περίπου 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το αλάτι, το άσπρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, το τσένταρ, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για ένα ακόμα λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, ώστε η σάλτσα να πήξει. Σερβίρουμε αμέσως!

stock-vector-the-woman-tasty-dish-cooking-retro-style-pop-art-cooking-restaurant-kitchen-308789633