Μοσχαράκι λαχταριστό και ζουμερό….ψημένο στην λαδόκολλα!!

Υλικά

4 άτομα

    </div>
    </li>
    “>

  1. 4 μπρίζόλες μοσχαρίσιες χωρίς κόκκαλο
  2. 2 κουτ. σ. αλάτι
  3. 1 κουτ. σ. βασιλικό
  4. 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  5. 1/2 κουταλάκι κάρυ
  6. 1 κουταλάκι λεμονοπίπερο
  7. 1 κουταλάκι σκόρδο ή 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
  8. 2 κουτ. σ. μουστάρδα
  9. 4 κουτ. σ. ελαιόλαδο
  10. 2 λεμόνια

Οδηγίες

Σε ρηχό πιάτο βάζουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
    Blank step

    Βάλτε φωτογραφία

    </div>

    </div>

    </div>
    </div>


    </div>
    </div>

    </li>
    “>

  1. Περνάμε τις μπριζόλες από το μείγμα αυτό, να κολλήσει πάνω τους όσο περισσότερο γίνεται.
  2. Κόβουμε 4 κομμάτια λαδόκολλα και βάζουμε μια μπριζόλα σε κάθε κομμάτι.
  3. Χτυπάμε την μουστάρδα με το λάδι και τα λεμόνια.
  4. Βάζουμε πάνω από κάθε μπριζόλα 2 κουταλιές σ. από το μείγμα μουστάρδας.
  5. Τυλίγουμε σφιχτά, τσαλακώνοντας τις άκρες τις λαδόκολας και γυρνώντας τες προς τα πάνω.

  6. Σε μεγαλύτερο κομμάτι λαδόκολλας βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο τα πακετάκια μας και τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο.

  7. Τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε στους 180 για περίπου 3 ώρες (ανάλογα το πάχος που έχουν οι μπριζόλες).
  8. Μόλις ψηθούν ανοίγουμε τις λαδόκολλες και βάζουμε τα κομμάτια κρέατος σε πιατέλα και περιχύνουμε με την σάλτσα που έχει μείνει στην λαδόκολλα.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό ή άλλο υγρό. Βγάζει ένα ωραιότατο ζουμάκι το κρέας.Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε, μαζί με το κρέας, φρέσκα ψιλόκομμένα μανιτάρια ή ψιλλοκομένο φρέσκο κρεμμυδάκι .

     

    πηγή: cookpad.com