Ελλάδα μου με τις ομορφιές σου: ΚΡΗΤΗ.. επίγειος παράδεισος με αμέτρητες φανερές και κρυμμένες ομορφιές σε βουνά και θάλασσες, στις πόλεις και στην ύπαιθρο (βίντεο)!

Κρήτη μου πανέμορφη που κρύβεις μέσα σου τόσες ομορφιές Χειμώνα – Άνοιξη -Καλοκαίρι και φθινόπωρο!!

Η Κρήτη  είναι ένα νησί που τα συνδυάζει όλα και ενδείκνυται για όσους επιθυμούν να αποδράσουν σε έναν επίγειο παράδεισο με αμέτρητες φανερές και κρυμμένες ομορφιές σε βουνά και θάλασσες, στις πόλεις και στην ύπαιθρο.

Γενικές πληροφορίες για το Νησί….  

Η Κρήτη είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί στη Μεσόγειο με έκταση περίπου 8.331 τ.χμ. Είναι 255 χιλιόμετρα μήκος και κυμαίνεται μεταξύ 12 και 56 χιλιόμετρα σε πλάτος και υπάρχει ένα σημείο στην ανατολική Κρήτη, όπου μπορεί κανείς να δει τόσο το Κρητικό και το Λιβυκό θάλασσες.

Το νησί χωρίζεται σε τέσσερις διοικητικές περιφέρειες, που είναι γνωστές ως Νομός Χανίων στη Δύση, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο στο κέντρο της Κρήτης και ο Νομός Λασιθίου Ανατολικά. (σ’επόμενα άρθρα μου, θα δείτε αναλυτικά τις ομορφιές της πανέμορφης Κρήτης μας -ξεχωριστά για κάθε Νομό της-)

Το μαγευτικό τοπίο της Κρήτης είναι αρκετά ορεινό με μεγάλη φαράγγια, σπήλαια και υψίπεδα. Υπάρχουν τέσσερις οροσειρές, την Ίδη βουνά της κεντρικής Κρήτης (2.456 μέτρα ύψος), τα Λευκά Όρη ή τα Λευκά Όρη (2.452 μ.) στα δυτικά, το όρος Δίκτη Όρη (2.148 μ.) και τα βουνά της Σητείας (1476 μέτρα ύψος στα ανατολικά του νησιού.

Υπάρχουν ατελείωτες ευκαιρίες να πάτε με τα πόδια για πεζοπορία στα βουνά, τα περισσότερα από τα οποία καλύπτονται από μια ποικιλία από δέντρα και θάμνους, σε καταπράσινο κάμπους και οροπέδια με υπέροχη θέα.

Εκτός από τις μαγευτικές και εμπνευστικές οροσειρές της Κρήτης, η υπέροχη ποικιλία των ακτών του νησιού είναι εξίσου εντυπωσιακή. Από την συνολικού μήκους 1.047 χιλιόμετρων ακτογραμμή της, υπάρχουν 155 χιλιόμετρα από παραλίες, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στη βόρεια ακτή, ενώ, αντίθετα, η νότια ακτή είναι ένα καταφύγιο από κολπίσκους και μικρούς αμμώδεις όρμους για κολύμβηση. Στη βόρεια ακτή υπάρχουν τεράστιοι ένδοξοι σαρωτικοί όρμοι, οι πιο εντυπωσιακοί από τους οποίους είναι στην Κίσσαμο, Σούδα, Αλμυρό, Μάλια, Μιραμπέλλου και Σητείας. Ο όμορφος κόλπος της Σούδας είναι το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου. Το πιο θεαματικό Κρητικό φαράγγι είναι το περίφημο φαράγγι της Σαμαριάς, το οποίο σε μήκος 18 χλμ. είναι το μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης. Στα συνολικά 3.000 σπήλαια, το σπήλαιο στο όρος Ίδη και το όρος Δίκτη έχει γίνει το πιο φημισμένο για τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα του.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για έχετε μία πρώτη γεύση του Υπέροχου Νησιού μας….

gossip_angel