Κουφονήσια…… ο επίγειος παράδεισος … όσες φορές και να πας … ποτέ δεν είναι αρκετές!! (φωτογραφίες και βίντεο)

Δε χρειάζεται να φθάσει κανείς μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου, όταν λαχταρά για τις διακοπές του ήλιο, θάλασσα, γαλήνιο περιβάλλον και φυσικά, εξωτικές παραλίες.

 

Τα Κουφονήσια αποτελούνται από δύο νησίδες, το Άνω και Κάτω Κουφονήσι, και ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων. Χωρίζονται μεταξύ τους από ένα στενό πορθμό πλάτους 200 μ. Γεωγραφικά, τα συναντά κανείς 3 ν.μ. νοτιοανατολικά της Νάξου και δυτικά της Αμοργού. Ανήκουν στην ομώνυμη κοινότητα, η οποία περιλαμβάνει εκτός από τα δύο Κουφονήσια και το νησί Κέρος, καθώς και αρκετές μικρότερες νησίδες γύρω από τα κύρια νησιά. Η Κέρος που είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με το όνομα τους, είναι ένα μικρό ακατοίκητο νησί, 15,2 τ.χλμ., που όμως φιλοξενεί σημαντικά ευρήματα του κυκλαδικού πολιτισμού.

Το Πάνω Κουφονήσι, με το έντονο κυκλαδίτικο χρώμα του, τα κάτασπρα σπίτια του, τα γραφικά σοκάκια και τις ψαροταβέρνες του, προσφέρεται για ένα ρομαντικό περίπατο.

Εκδρομικά σκάφη συνδέουν το Πάνω με το Κάτω Κουφονήσι, το οποίο με τη σειρά του προσφέρεται για κολύμπι στις ερημικές παραλίες του.

 

 

 

δείτε ένα πανέμορφο βίντεο

gossip_angel