Λαχταριστό και ζουμερό μοσχαράκι….ψημένο στην λαδόκολλα!!

Υλικά

4 άτομα
  1. 4 μπρίζόλες μοσχαρίσιες χωρίς κόκκαλο
  2. 2 κουτ. σ. αλάτι
  3. 1 κουτ. σ. βασιλικό
  4. 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  5. 1/2 κουταλάκι κάρυ
  6. 1 κουταλάκι λεμονοπίπερο
  7. 1 κουταλάκι σκόρδο ή 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
  8. 2 κουτ. σ. μουστάρδα
  9. 4 κουτ. σ. ελαιόλαδο
  10. 2 λεμόνια

Οδηγίες

Σε ρηχό πιάτο βάζουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
  • Περνάμε τις μπριζόλες από το μείγμα αυτό, να κολλήσει πάνω τους όσο περισσότερο γίνεται.
  • Κόβουμε 4 κομμάτια λαδόκολλα και βάζουμε μια μπριζόλα σε κάθε κομμάτι.
  • Χτυπάμε την μουστάρδα με το λάδι και τα λεμόνια.
  • Βάζουμε πάνω από κάθε μπριζόλα 2 κουταλιές σ. από το μείγμα μουστάρδας.
  • Τυλίγουμε σφιχτά, τσαλακώνοντας τις άκρες τις λαδόκολας και γυρνώντας τες προς τα πάνω.

  • Σε μεγαλύτερο κομμάτι λαδόκολλας βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο τα πακετάκια μας και τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο.

  • Τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε στους 180 για περίπου 3 ώρες (ανάλογα το πάχος που έχουν οι μπριζόλες).
  • Μόλις ψηθούν ανοίγουμε τις λαδόκολλες και βάζουμε τα κομμάτια κρέατος σε πιατέλα και περιχύνουμε με την σάλτσα που έχει μείνει στην λαδόκολλα.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό ή άλλο υγρό. Βγάζει ένα ωραιότατο ζουμάκι το κρέας.Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε, μαζί με το κρέας, φρέσκα ψιλόκομμένα μανιτάρια ή ψιλλοκομένο φρέσκο κρεμμυδάκι .

    πηγή: cookpad.com