Μωράκι γεννήθηκε “ντυμένο” με τον αμνιακό του σάκο. Δείτε το βίντεο του εξαιρετικά σπάνιου τοκετού!!

Έχουν περάσει λίγα δευτερόλεπτα απ την στιγμή που ήρθε στη ζωή. Μπορεί να μην είναι πλέον μέσα στην κοιλιά της μητέρας του αλλά στα χέρια των γιατρών, όμως για εκείνο δεν έχει αλλάξει κάτι.

Το νεογέννητο συνεχίζει να κινείται και να ανασαίνει μέσα στην μεμβράνη με το αμνιακό υγρό. Εκεί όπου αναπτύχθηκε, εκεί όπου εννέα μήνες ήταν προστατευμένο.

Η γέννηση ενός μωρού μέσα στον αμνιακό σάκο είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια, γι αυτό άλλωστε οι γιατροί αποφάσισαν να το βιντεοσκοπήσουν.

Υπολογίζεται ότι 1 στα 80.000 παιδιά γεννιέται «ντυμένο»!

Το βίντεο από τον τοκετό αρχικά δημοσιεύτηκε στις 9 Αυγούστου σε σελίδα του Facebook και μια ημέρα μετά αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γαλλικού Paris Match. Μέχρι στιγμής πάνω από 14 εκατομμύρια αναγνώστες έχουν δει το σπάνιο αυτό φαινόμενο ενώ έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες σχόλια.

Η Ισπανίδα μητέρα κυοφορούσε δίδυμα. Τα έμβρυα ήταν σε διαφορετικούς αμνιακούς σάκους και «πήραν» και τους 9 μήνες. Το ένα μωρό γεννήθηκε κανονικά δηλαδή «έσπασαν» τα νερά. Το δεύτερο όμως ήρθε στην ζωή μαζί με τον αμνιακό σάκο και οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον σπάσουν με νυστέρι.

« Ήταν μαγικό και πολύ συγκινητικό για όλη την ομάδα» είπε ένας από τους γιατρούς που ήταν στον τοκετό.

Όπως λέει στο CNN Greece o χειρουργός γυναικολόγος Γιώργος Χατζηπαύλου το να γεννιέται ένα τελειόμηνο μέσα στον αμνιακό του σάκο είναι εξαιρετικά σπάνιο, πιο συχνά εμφανίζεται σε κυήσεις που ολοκληρώνονται πρόωρα.

Για τα μωρά που γεννιούνται στον έβδομο μήνα λειτουργεί ως προστατευτικό κάλυμμα από τους τραυματισμούς και τα μικρόβια.

Ωστόσο ακόμη για ένα έμβρυο εννέα μηνών αυτό το φαινόμενο δεν αποτελεί απειλή για την ζωή του.

Η εικόνα του μωρού μέσα στον αμνιακό σάκο μπορεί να προκαλεί σοκ σε κάποιους. Καθώς όμως το κοιτάζει κανείς ίσως όμως θα πρέπει να σκεφτεί ότι αντικρίζει το μεγαλείο του μηχανισμού ανάπτυξης μιας ζωής.

Πηγή: www.cnn.gr