(βίντεο και φωτο) Σκιάθος… το σμαραγδένιο νησί των Σποράδων!!

Η Σκιάθος είναι το πιο κοντινό στη στεριά από τα νησιά των Σποράδων. Απέχει 41 ναυτ. μίλια από την πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, το Βόλο και μόλις 2,4 μίλια από τις ακτές του νοτίου Πηλίου, έχει ανατολικά τη Σκόπελο σε απόσταση περίπου 6 ναυτικών μιλίων,προς νότο την Εύβοια από την οποία απέχει 16 ν.μ και προς βορά βρίσκεται ο Θερμαϊκός κόλπος και απέχει 95 ν.μ. από τη Θεσσαλονίκη. Η έκταση του νησιού είναι 48 τ.χλμ.

Μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες του Νησιού

Τσουγκριάς

Ο τοπικός μύθος θέλει ακόμα και τους Beatles να έχουν επισκεφτεί τη Σκιάθο στα ’60ς και να προσπαθούν με επιμονή να αγοράσουν τον Τσουγκριά, το ακατοίκητο νησάκι απέναντι από την πόλη της Σκιάθου με την υπέροχη παραλία και το εκκλησάκι του Αγίου Φλώρου σκαρφαλωμένο στο βράχο. Κάθε μέρα ξεκινούν καραβάκια που θα σας μεταφέρουν στην παραλία του με το εξωτικό σκηνικό.

Άγκιστρος

Ο Ελιάς και ο Άγκιστρος είναι δίπλα δίπλα. Μικρά βραχάκια μονάχα τις χωρίζουν. Ο Άγκριστρος είναι πιο μικρός και κατά συνέπεια πιο ήσυχος. Τα νερά είναι λίγο κρύα, αλλά είναι πεντακάθαρα και ήμερα. Πρόσβαση: Με αυτοκίνητο ή μηχανάκι από το δρόμο που έχει κατεύθυνση το Μανδράκι. Οι πλέον τολμηροί πεζοπόροι μπορούν να πάνε με τα πόδια θα πρέπει να είναι καλά εφοδιασμένοι και ενημερωμένοι αφού η διαδρομή μπορεί να διαρκέσει πάνω από 1 ώρα από το Μανδράκι.

Λαλάρια

Στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού βρίσκεται η παραλία “Λαλάρια”, μία από της ομορφότερες της Ελλάδας. Ο βοριάς πέφτει με μανία πάνω στους απόκρημνους ολόλευκους βράχους, που ορθώνονται επιβλητικοί πάνω από τη θάλασσα και δημιουργεί, εκατομμύρια χρόνια τώρα, τα ολοστρόγγυλα, λευκά βότσαλα τα “λαλάρια” τα οποία καλύπτουν όλη την παραλία. Η πασίγνωστη “Τρύπια Πέτρα” στέκει φρουρός στην άκρη της παραλίας. Η άγρια ομορφιά του τοπίου και η πραγματικά πεντακάθαρη θάλασσα πραγματικά θα σας μαγέψουν. Από το λιμάνι της Σκιάθου ξεκινούν καθημερινά, όταν ο καιρός το επιτρέπει, βάρκες για τα “Λαλάρια”.

Ασέληνος

Ένας όρμος στο βορρά του νησιού. Τα καταγάλανα, βαθιά κρυστάλλινα νερά σβήνουν σε μια αμμουδιά με χοντρή άμμο και βότσαλα. Πρόσβαση: Στον Ασέληνο μπορείτε να φτάσετε οδικώς, διανύοντας και ένα τμήμα χωματόδρομου, ή με πλοιάριο. Αφού κάνετε το μπάνιο σας μπορείτε να φάτε ή απλώς να πιείτε κάτι στην ταβέρνα που υπάρχει εκεί η οποία λειτουργεί και το βράδυ με ζωντανό ελληνικό μουσικό πρόγραμμα.

Ξάνεμος

 Παραλία με χοντρό βότσαλο που βρίσκεται 3,5 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την πόλη της Σκιάθου στη ανατολική ακτή του νησιού, στην νοητή ευθεία από το τέλος του διαδρόμου του αεροδρομίου του νησιού. Από το όνομα της καταλαβαίνει κανείς ότι δεν είναι καθόλου προστατευμένη από τους έντονους ανέμους της περιοχής, κυρίως τους βοριάδες. Πρόσβαση: τακτικά δρομολόγια λεωφορείων, με ταξί ή το αυτοκίνητο σας.

Ελιά

Μια τεράστια αμμουδερή παραλία που θα συναντήσετε 15χλμ δυτικά της πόλης της Σκιάθου πολύ κοντά στις δημοφιλείς Κουκουναριές. Στην εικόνα φανταστείτε εξωτική αμμουδιά, καταπράσινα νερά και σχετική ηρεμία σε σχέση με τις πολλές ακρογιαλιές του νησιού.

Πρόσβαση: Με αυτοκίνητο μπορείτε να πλησιάσετε σε απόσταση 2 χιλιόμετρα από την θάλασσα και να προχωρήσετε με τα πόδια μέσα από ένα πυκνό δάσος από πεύκα σε ένα έδαφος αμμώδες. Φυσικά αν διαθέτετε μηχανή μπορείτε να προσεγγίσετε την παραλία μέχρι την θάλασσα.

Τρούλος

Πολύ όμορφη αμμουδερή παραλία βρίσκεται στη νότια ακτή του νησιού και έχει πάρει το όνομά της από το απέναντι νησάκι που, επειδή μοιάζει με τρούλο εκκλησίας. Μπορείτε να πάτε με δικό σας μέσο, με τα τακτικά δρομολόγια λεωφορείων αλλά και με εκδρομικά καραβάκια από το λιμάνι της πρωτεύουσας.

βίντεο…. με τις μαγευτικές παραλίες του νησιού

skiathos_koukoukounaries_beach1

bg

αρχείο λήψης (2)

SKIATHOS AREAS (περιοχές της Σκιάθου)
+ KOUKOUNARIES
+ SKIATHOS TOWN
+ MEGALI AMMOS
+ AGIA PARASKEVI
+ ACHLADIES
+ TROULOS
+ LALARIA
+ KANAPITSA
+ VROMOLIMNOS
+ KOLIOS
+ POUNDA
+ ASELINOS
+ AMMOUDIA
+ FTELIA
+ VASSILIAS
+ PLATANIAS
+ TZANERIA
+ KATSAROU

πηγή