Μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πως θα καταφέρετε να κουρέψετε το μικρό ζωηρούλικο παιδί σας!!

Οδηγός επιβίωσης στο κομμωτήριο για μαμάδες και μπαμπάδες με μικρά ζωηρά αγοράκια!

  • Η σωστή ώρα. Γύρω στις 6 το απόγευμα με το αγοράκι σας ξεκούραστο από τον απογευματινό ύπνο, αφού του δώσετε το γιαουρτάκι ή το φρούτο του και το αφήσετε να παίξει για λίγο με τα παιχνίδια του, ξεκινάτε για μια βολτίτσα μέχρι το κομμωτήριο. Όχι όλοι μαζί, μην δημιουργούμε πανικό, ο ένας από τους δύο γονείς αρκεί.
  • Οι εξηγήσεις. Στη διαδρομή εξηγείτε το κούρεμα στο αγοράκι σας, ότι δηλαδή θα πρέπει να κόψει τα μαλλιά του διότι έτσι θα φαίνεται μεγαλύτερος και δεν θα τον περνούν για κοριτσάκι όπως εκείνη η κυρία τις προάλλες στις κούνιες.
  • Το κατάστημα. Ιδανικά, επιλέξτε για το κούρεμα του μικρού σας ένα κουρείο μόνο για άντρες και παιδιά που να βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι σας. Πείτε στον μικρό σας πως στο συγκεκριμένο κομμωτήριο πηγαίνουν μόνο άντρες. Επισημάνετε το γεγονός ξανά όταν μπείτε στο χώρο και αφήστε τον να παρατηρήσει τους άλλους πελάτες.
  • Ο κουρέας. Ζητήστε να κουρέψει το παιδί κύριος και όχι κυρία. Ο κύριος θα επιβληθεί καλύτερα, έχει πιο γερή λαβή, περισσότερη υπομονή και την ψυχραιμία να σταθεροποιεί τον μικρό όταν πρέπει. Ήταν και εκείνος κάποτε ένα αεικίνητο μικρό αγοράκι, βλέπετε.
  • Το δόλωμα. Έχετε μαζί σας μερικά μπισκότα για να δελεάσετε τον μικρό αν αρχίσει να δυσανασχετεί. Μπορείτε να τον ταϊζετε εσείς για να μην βγάλει τα χέρια του έξω από το πενιουάρ.
  • Τα έξτρα. Ανταμείψτε τον φρεσκοκουρεμένο μικρούλη σας με αρκετά καλά λόγια για τη νέα εμφάνισή του. Αγοράστε του ένα μικρό δωράκι αμέσως μετά.

Shutterstock 3281765

πηγή:  www.babyspace.com.cy