Μάθε να φτιάχνεις …. υπέροχο σπιτικό σουβλάκι!!

Για να φτιάξετε και εσείς σπιτικά σουβλάκια θα χρειαστείτε:

-Κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια για σουβλάκια (κομμάτια κοτόπουλου ή χοιρινού χωρίς πολύ λίπος)
-Πίτες (μπορούν να επιλεγούν και άλλα είδη εκτός από την κλασσική, όπως πίτα σίκαλης, ολικής άλεσης ή αραβική πίτα)
-Σάλτσα: γιαούρτι στραγγιστό ή σπιτικό τζατζίκι ή σπιτική σάλτσα μουστάρδας
-Ντομάτα- κρεμμύδι και προαιρετικά άλλα λαχανικά: καρότο τριμμένο, μαρούλι, λάχανο
-Πατάτες

Εκτέλεση:

Μπορείτε να αγοράσετε το κρέας (χοιρινό ή κοτόπουλο) έτοιμο, κομμένο και περασμένο σε καλαμάκια. Περίπου ½ κιλό αρκεί για 5-6 σουβλάκια. Εναλλακτικά, μπορείτε να το περάσετε εσείς σε καλαμάκια, προσθέτοντας ανάμεσα και λαχανικά όπως πιπεριά, ντομάτα και κρεμμύδι. Λαδώνετε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε μπαχαρικά, όπως ρίγανη, λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι. Μπορείτε επίσης να το μαρινάρετε επιπλέον και με λίγη μουστάρδα. Ψήνετε τα καλαμάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στη σχάρα του φούρνου με θέρμανση πάνω-κάτω για περίπου 15-20 λεπτά στους 180 °C.

Για τις πίτες:
Τις πίτες μπορείτε να τις θερμάνετε, ψήνοντάς τες για περίπου 1 λεπτό από την κάθε μεριά, στη σχάρα του φούρνου στο grill ή σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε τοστιέρα.

Η σάλτσα:
Μια απλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ως σάλτσα σκέτο στραγγιστό γιαούρτι (μπορείτε και χαμηλό σε λιπαρά) ή να φτιάξετε τζατζίκι. Επιπλέον, για τα σουβλάκια με κοτόπουλο, μπορείτε να παρασκευάσετε μια απλή σάλτσα μουστάρδας- γιαουρτιού.

Για τις πατάτες:
Συνήθως τα σουβλάκια είτε περιέχουν είτε συνοδεύονται με τηγανητές πατάτες. Μπορείτε να τηγανίσετε πατάτες σε ελαιόλαδο, καθώς η ποιότητα τους θα είναι σαφώς ανώτερη από αυτές που αγοράζετε απ’ έξω. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε νόστιμες πατάτες στον φούρνο, που μοιάζουν σαν “τηγανητές” και θα περιέχουν λιγότερες θερμίδες και λιπαρά

Όταν θα είναι όλα έτοιμα κάνετε την τελική προετοιμασία. Σε κάθε πίτα προσθέτετε αρχικά τη σάλτσα, στη συνέχεια το ψημένο κρέας, τις φέτες ντομάτας- κρεμμυδιού και άλλων λαχανικών που έχετε επιλέξει και 3-4 τηγανητές πατάτες. Τυλίγετε την πίτα στο μέσο περίπου με λίγο χαρτί ή αλουμινόχαρτο. Σε κάθε πιάτο μπορείτε να συνοδεύσετε με επιπλέον λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο και λίγες ακόμα πατάτες.

πηγή: www.capital.gr