Έλληνας αγοράζει τη θρυλική έπαυλη του Playboy (φωτογραφίες).

Η θρυλική έπαυλη του Playboy, εκεί όπου ο Χιου Χέφνερ οργάνωνε τα περιβόητα πάρτι του, πωλήθηκε και πέρασε σε «ελληνικά» χέρια.

Το αρχοντικό του 1927, στη γειτονιά Χόλμπι Χιλς του Λος Αντζελες, αγοράστηκε από τον Ντάρεν Μητρόπουλο, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του διπλανού σπιτιού, σύμφωνα με εκπρόσωπό του, όπως γράφει το Wall Street Journal. Το είχε αγοράσει και αυτό από τον Χιου Χέφνερ, το 2009, για 18 εκατ. δολάρια και ο Μητρόπουλος, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του, έχει πάθος με την αρχιτεκτονική αυτής της γειτονιάς.

Ο 32χρονος Μητρόπουλος είναι πρώην συν-διευθύνων σύμβουλος της Pabst Brewing Company, ενώ του ανήκει η επενδυτική εταιρεία Metropoulos & Co. Ο πατέρας του, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και επιχειρηματίας Ντιν Μητρόπουλος, ήταν 10 ετών όταν οι γονείς του αποφάσισαν να αφήσουν την Ελλάδα και να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Forbes, η αξία του Ντιν Μητρόπουλου εκτιμάται ότι ήταν 2,6 δισ. δολάρια τον περασμένο Αύγουστο.

Πριν από μερικούς μήνες, είχε ανακοινωθεί ότι μπαίνει πωλητήριο στην έπαυλη του Playboy, για 200 εκατ. δολάρια, αν και τελική τιμή πώλησης δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Σύμφωνα με τους όρους της πώλησης, ο 90χρονος Χέφνερ έχει το δικαίωμα να συνεχίσει να μένει εκεί για το υπόλοιπο της ζωής του. Όταν φύγει, ο Μητρόπουλος σκοπεύει να ενώσει τις δύο ιδιοκτησίες του.

playboy-mansion2

Η έπαυλη του Playboy διαθέτει 29 δωμάτια- από αυτά τα 12 κρεβατοκάμαρες- ενώ έχει μέχρι και άδεια για ζωολογικό κήπο. Είχε αγοραστεί από την εταιρεία που εκδίδει το διάσημο ανδρικό περιοδικό το 1971, για 1,05 εκατ. δολάρια.

 πηγή