Είναι αγάπη ή έρωτας αυτό που νιώθεις???

Τσέκαρε τα σημάδια και εντόπισε τις διαφορές “του αγαπώ”  ή  “είμαι ερωτευμένος”…. 

1. Tο τεστ του χρόνου! η αγάπη μεγαλώνει και ριζώνει με το πέρασμα του χρόνου, ενώ το ερωτικό πάθος ξεκινάει σαν πυροτέχνημα και σύντομα σβήνει σαν πυροτέχνημα…

2. Tο τεστ του βάθους γνώσης! η αγάπη τρέφεται από τη βαθιά γνωριμία, από την εκτίμηση που έχει κανείς για τα χαρακτηριστικά του άλλου στο σύνολό τους.

Το ερωτικό πάθος επικεντρώνεται σε ένα ή δύο επιφανειακά χαρακτηριστικά του άλλου, και τα άτομα ποτέ δεν γνωρίζουν σε βάθος ο ένας τον άλλον…

3. Tο τεστ του σημείου επικέντρωσης! στην αληθινή αγάπη το άτομο επικεντρώνεται στον άλλον.

Στο ερωτικό πάθος κανείς επικεντρώνεται στις δικές του ανάγκες.

4. Tο τεστ της μοναδικότητας! στην αληθινή αγάπη το άτομο επικεντρώνει τα συναισθήματα και το χρόνο του σε ένα άτομο.

Στο ερωτικό πάθος κάποιος μπορεί να είναι “τρελός και παλαβός” ή να βλέπει συγχρόνως 2 ή και παραπάνω άτομα…

5. Tο τεστ της ασφάλειας και της υπευθυνότητας! στην αληθινή αγάπη υπάρχει αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στους ερωτευμένους. Το άτομο που αγαπά αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στο αγαπημένο του πρόσωπο.

Στο ερωτικό πάθος τα άτομα είτε ακολουθούν τυφλά τον άλλον και τον εμπιστεύονται χωρίς να έχουν χειροπιαστές αποδείξεις, είτε αγνοούν την ανεύθυνη συμπεριφορά του..

6. Tο τεστ της επένδυσης και εργασίας! στην αληθινή αγάπη ο ερωτευμένος άνθρωπος επενδύει πραγματικά στο έτερο του ήμισυ και δουλεύει πραγματικά για το καλό και των δύο.

Στο ερωτικό πάθος στα αρχικά στάδιο του το ερωτευμένο άτομο χάνει τον προσανατολισμό του, τις φιλοδοξίες του, τους στόχους του και επικεντρώνεται πρόσκαιρα στον αντικείμενο του πάθους του, μέχρι να ‘ξεκολλήσει’…

7. Tο τεστ της επίλυσης προβλημάτων! στην αληθινή αγάπη το ζευγάρι αντιμετωπίζει τα προβλήματά του μαζί, με ειλικρίνεια και συνεργατικότητα, με στόχο να τα επιλύσει.

Στο ερωτικό πάθος οι ερωτευμένοι είτε αγνοούν τα προβλήματα είτε την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια όταν διαπιστώσουν την ύπαρξή τους…

8. Tο τεστ της απόστασης! στην αληθινή αγάπη υπάρχει κατανόηση για την έννοια της απόστασης, δηλαδή την ανάγκη του καθενός να έχει τα προσωπικά του ενδιαφέροντα και τη δική του ζωή, πέρα από τη σχέση.

Στο ερωτικό πάθος οι δύο άνθρωποι γίνονται ένας, αλλά αυτό επειδή είναι πλασματικό δεν κρατάει για πολύ…

9. Tο τεστ της έλξης! στην αληθινή αγάπη δε μετράει ιδιαίτερα η φυσική έλξη και η εξωτερική εμφάνιση, ή έχει ένα μικρό ποσοστό σε σχέση με άλλα χαρακτηριστικά του ατόμου.

Στο ερωτικό πάθος η φυσική έλξη και η εξωτερική εμφάνιση έχουν τεράστια σημασία…

10. Tο τεστ της τρυφερότητας! στην αληθινή αγάπη η τρυφερότητα χρειάζεται το χρόνο της για να ανθίσει και όταν εμφανιστεί τείνει να παραμείνει.

Στο ερωτικό πάθος, η τρυφερότητα εκδηλώνεται άμεσα, αλλά σβήνει και σύντομα…

11. Tο τεστ της σταθερότητας! η αληθινή αγάπη έχει ρίζες και διάρκεια στο χρόνο και τις αντιξοότητες.

Το ερωτικό πάθος ανάβει γρήγορα και σβήνει γρήγορα..

12. Tο τεστ της υπομονής! η αληθινή αγάπη ξέρει να περιμένει: είτε να περιμένει ώστε το άλλο άτομο να τελειώσει με κάποια υποχρέωση, είτε να έρθει κοντά αν βρίσκεται μακριά, είτε να περιμένει μέχρι το γάμο, κλπ.

Το ερωτικό πάθος είναι ανυπόμονο, θέλει να τα παρασύρει όλα, να ανατρέψει τα πάντα, ώστε εδώ και τώρα οι ερωτευμένοι να είναι μαζί.

πηγή:  www.familylife.gr