Απίθανο!! Καλλιτέχνης, παίρνοντας DNA από τσίχλες και τσιγάρα, Δημιουργεί Ανθρώπινες Μάσκες! (φωτογραφίες και βίντεο)

Η Heather Dewey-Hagborg φτιάχνει ανθρώπινες μάσκες που μοιάζουν με αληθινά πρόσωπα! Συλλέγει  DNA από καθημερινά αντικείμενα σε δημόσιους χώρους, όπως τσίχλες, τσιγάρα και νύχια και οι δημιουργίες της πραγματικά μας ξαφνιάζουν.

Αφήνουμε μικροσκοπικά ίχνη όπου κι αν πάμε. Ακόμα κι αν έχουμε φύγει από κάποιο μέρος το DNA μας παραμένει εκεί και με ειδικά εργαλεία που το μελετούν φανερώνονται στοιχεία του γενετικού μας υλικού. Αυτό το γεγονός οδήγησε την καλλιτέχνη να δημιουργήσει το “Stranger Visions”, μια σειρά από γλυπτά που φτιάχνονται από αντικείμενα που έχουν γενετικό υλικό πάνω τους τα οποία μάζεψε η ίδια από δημόσιους χώρους. Τσίχλες, γόπες τσιγάρων ακόμα και νύχια, όλα αυτά είναι πράγματα που έχουν πάνω τους DNA και μπορούν να αποδείξουν πράγματα για το χαρακτήρα μας μέσω του γενετικού υλικού.

Από αυτά τα απομεινάρια, η Heather συγκέντρωσε  γενετικές πληροφορίες δημιουργώντας τα προφίλ των ανθρώπων, που χρησιμοποίησαν αυτά τα αντικείμενα, από φαινότυπο DNA. Το αποτέλεσμα είναι μάσκες ανθρώπινων προσώπων που μοιάζουν πάρα πολύ με πραγματικούς ανθρώπους. Με μια γρήγορη ματιά μπορεί κανείς να ξεγελαστεί νομίζοντας ότι είναι ζωντανά! Είναι αρκετά δύσκολο να διευκρινιστεί κατά πόσο μοιάζουν οι μάσκες με τους ιδιοκτήτες του DNA αλλά δεν είναι αυτή η ουσία για την Heather. Το συγκεκριμένο project της είχε στόχο να προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητά μας. Πώς θα νιώθατε αν πετώντας το τσιγάρο σας βρίσκατε κάποια στιγμή το πρόσωπό σας “κρεμασμένο” σε κάποιο τοίχο; Μέσω της συναρπαστικής δουλειάς της, η Heather επισημαίνει τη δύναμη της μελέτης του γενετικού υλικού και των πληροφοριών που μπορεί κανείς να αντλήσει από αυτό.

πηγή