Ποιά η σχέση Αλίκης Βουγιουκλάκη και Τζένης Καρέζη…. μάθε αλήθειες και γεγονότα που δεν ξέραμε (βίντεο)

Η σχέση της Αλίκης Βουγιουκλάκη με την Τζένη Καρέζη παραμένει ακόμα και σήμερα ένα μυστήριο. Πολλές εκδοχές από πάρα πολλούς ανθρώπους έχουν ακουστεί κατά καιρούς, ωστόσο, η πραγματικότητα, φαίνεται, πως είναι η εξής: Οι δύο σταρ ήταν φίλες, αλλά πάντα υπήρχε μια μικρή “κοντρίτσα” ανάμεσά τους.

Στην εκπομπή ΦΜ Live παρουσιάστηκε ένα βίντεο-αφιέρωμα στη σχέση των δύο γυναικών, δια χειρός Νίκου Παρτσώλη. Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα συμπεριλαμβάνεται και η άγνωστη αγωγή που είχαν κάνει η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ κατά του Αλέκου Σακελλάριου για μια επιθεώρηση που είχε ανεβάσει. Η Τζένη Καρέζη υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας, υπέρ του ζευγαριού.

«Το εξώφυλλο αναφέρεται στην άγνωστη αγωγή που έκαναν η Αλίκη και ο Δημήτρης στον σεναριογράφο και σκηνοθέτη των επιτυχιών τους, Αλέκο Σακελλάριο. Ο λόγος; Η επιθεώρηση του τελευταίου που ανέβηκε στο θέατρο Μετροπόλιταν “Και μη χειρότερα” με πρωταγωνιστή τον Σταύρο Παράβα. Ο Παράβας υποδυόταν την Αλίκη σατιρίζοντας τις αποτυχημένες προσπάθειές της να γίνει μητέρα, εμφανίζοντας τον Παπαμιχαήλ ως “βαρελάκι” και “γυναικοσυντήρητο”, ενώ απέδιδε στην Αλίκη την φράση “θέλω να καταπιώ δέκα σαν την Καρέζη για να κάνω κέφι”.

«Με υβρίζουν, με εξευτελίζουν ως καλλιτέχνιδα και ως γυναίκα…»

Στις 6 Ιουλίου του 1968 εκδικάζεται η υπόθεση. Η Αλίκη ξεσπά σε κλάματα στο δικαστήριο και λέει: “Με υβρίζουν, με εξευτελίζουν ως καλλιτέχνιδα και ως γυναίκα οι κατηγορούμενοι, παλαιοί μου φίλοι και συνεργάτες στις μεγάλες μας επιτυχίες. Με εμφανίζουν άλλο από εκείνο που είμαι, με όσα με το στόμα του συναδέλφου Παράβα λέγονται στο σκετς. Και ακόμη, με θίγουν στο ζήτημα της μητρότητας, στο ζήτημα του παιδιού. Δεν απέκτησε παιδί, κ. πρόεδρε. Θα μπορούσα να είχε όχι ένα, αλλά πολλά. Τα έχασα όμως πάνω στη σκηνή του θεάτρου παίζοντας γι’ αυτούς”.

Μάρτυρας κατηγορίας στο πλευρό της Αλίκης και του Δημήτρη εμφανίζεται η Τζένη Καρέζη. Η κατάθεσή της καθοριστική για την έκβαση της δίκης. Οι κατηγορούμενοι, ο Σακελλάριος και ο επιχειρηματίας του θεάτρου κρίνονται ένοχοι για τις λέξεις “βαρελάκι” και “γυναικοσυντήρητος” ως προς τον Παπαμιχαήλ, αλλά και για την ατάκα σχετικά με την Καρέζη, όσον αφορά την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 50 ημερών και στην καταβολή 6.000 μεταλλικών δραχμών προς την Αλίκη και τον Δημήτρη ξεχωριστά», αναφέρεται στο βίντεο – αφιέρωμα.