Γαβράς: Να κάνουμε μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα

Κώστας Γαβράς: «Να αντιδράσουμε στους Γερμανούς με μποϊκοτάζ στα προϊόντα τους – Είναι μια αντίσταση ειρηνική – Θυμίζει τον Γκάντι» #BoycottGermany

Ο Τσίπρας μού θυμίζει τον Αλιέντε, δηλώνει ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς σε συνέντευξη του, λέγοντας:

«Ουσιαστικά το πρόβλημα του Τσίπρα είναι ότι διοικεί με 36,34%. Με αυτό το δεδομένο και έχοντας και την Ευρώπη απέναντί του όλα είναι εναντίον του. Αν είχε 51%, θα ήταν διαφορετικά. Για αυτό το ποσοστό ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μου θυμίζουν τον Σαλβαδόρ Αλιέντε – και αυτός είχε το ίδιο ακριβώς ποσοστό και αυτός είχε όλο τον κόσμο εναντίον του. Αν πετύχαινε αυτό που είχε στο μυαλό του ο Αλιέντε, θα άλλαζαν τα πάντα στην Λατινική Αμερική. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Τσίπρα. Απλώς τον Αλιέντε τον καθάρισαν με τα όπλα. Σήμερα δεν σε καθαρίζουν με τον ίδιο τρόπο. Σήμερα έχεις απέναντί σου την οικονομία, τη δεξιά πλευρά της Ευρώπης, την Γερμανία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Δεν θα τον αφήσουν εύκολα να κερδίσει».

Σε συνέντευξή του στο BΗΜΑgazino, ο διάσημος σκηνοθέτης προτείνει μποικοτάζ στα γερμανικά προϊόντα ως μέσο πίεσης προς το Βερολίνο. «Να αντιδράσουμε στους Γερμανούς με μποϊκοτάζ στα προϊόντα τους. Είναι μια αντίσταση ειρηνική», λέει σημειώνοντας παράλληλα ότι «η δραχμή θα είναι μια καταστροφή».

Επίσης θεωρεί ενοχλητική αλλά απαραίτητη τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ: « Δεν θα μπορούσε αυτή την δεδομένη στιγμή να συμφωνήσει με άλλο κόμμα. Με ποιον να πήγαινε; Με το ΠΑΣΟΚ, ένα ξεπερασμένο κόμμα που έζησε, μεγάλωσε, κυβέρνησε και τώρα πια πέθανε»;, λέει.