Γιορτή υιοθεσίας για αδέσποτα ζωάκια στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Την Κυριακή 3 Απριλίου, παραμονή της παγκόσμιας ημέρας αδέσποτων ζώων, μια μεγάλη αγκαλιά για τους τετράποδους, αδέσποτους φίλους μας θα ανοίξει στην Πλατεία Κλαυθμώνος στο κέντρο της Αθήνας. Την εκδήλωση διοργανώνουν οι atenistas.

Από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη φιλοζωική δράση, μια γιορτή υιοθεσίας ώστε τα αδέσποτα ζωάκια να βρουν λίγη ζεστασιά, φροντίδα και κυρίως συντροφιά. Στην πλατεία Κλαυθμώνος θα βρίσκονται δεκάδες μικρά και μεγάλα σκυλάκια που φιλοξενούνται στα καταφύγια των οργανώσεων και υποδομών και έχουν ανάγκη από ένα σπίτι, ενώ η δράση με σύνθημα Υιοθετώ! Δεν αγοράζω πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Οι Οργανώσεις που συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι οι:
– Τμήμα αστικής πανίδας Δήμου Αθηναίων-Υπηρεσία Αδέσποτων
– Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης
– Ζωοφιλικός Σύλλογος Περάματος
– Φιλοζωικό Σωματείο «Αδέσποτη Ελπίδα»
– Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας-Κερατσινίου
– StrayCare.gr Αδέσποτη Φροντίδα
– SCARS – Second Chance Animal Rescue Society,

Αξίζει να αναφερθεί πως όσοι υιοθετήσουν θα λάβουν για τα σκυλάκια 6 μήνες δωρεάν τροφή (εκτός Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης που καλύπτει με άλλο πρόγραμμα) καθώς και εμβολιασμό (και στείρωση στην περίπτωση του Δήμου Αθηναίων).

Οι υιοθεσίες θα πραγματοποιούνται μέσω των οργανώσεων, με συμβόλαιο υιοθεσίας, και με τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το νόμο.

πηγή