Γκρέϊπφρουτ…… πανίσχυρο εργαλείο καθαρισμού για τα γυάλινα βάζα της κουζίνας!!!!

Αν έχεις συνδέσει το γκρέιπφρουτ μόνο με τον πικρόξινο χυμό του, που πίνουμε όταν κάνουμε δίαιτα, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Μπορείς επίσης να μετατρέψεις αυτό το φρούτο σε ένα πανίσχυρο εργαλείο καθαρισμού των γυάλινων βάζων της κουζίνας σου. Με ποιον τρόπο;

Απλώς κόβεις το γκρέιπφρουτ στη μέση, απλώνεις αλάτι στην κομμένη πλευρά του και στη συνέχεια τρίβεις με αυτήν τις γυάλινες επιφάνειες, αφαιρώντας αμέσως τους λεκέδες και κάνοντάς τις να λάμπουν.

Για του λόγου το αληθές, ο συντάκτης του Food52.com, Valerio Farris, έκανε το crash test με διάφορα εσπεριδοειδή της εποχής: γκρέιπφρουτ, πορτοκάλι, λεμόνι και λάιμ. Και όπως διαπίστωσε, το γκρέιπφρουτ έφερε τα καλύτερα αποτελέσματα, αφήνοντας ένα γυάλινο βάζο καθαρό, λαμπερό και ποτισμένο με ένα διακριτικό άρωμα εσπεριδοειδών.

Το μόνο πρακτικό πρόβλημα; Στα βάζα με μικρό στόμιο δεν χωράει ένα γκρέιπφρουτ να καθαρίσει τα εσωτερικά τοιχώματά του. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε το αντίστοιχο βουρτσάκι. Κατά τα άλλα, το γκρέιπφρουτ μπορεί να λειτουργήσει ως ένα εναλλακτικό, οικονομικό, οικολογικό και αποτελεσματικό καθαριστικό.

πηγή: www.botrini.gr