Δείτε ένα πανέμορφο χωριό που χτίστηκε μόνο και μόνο για το γύρισμα μιας ταινίας..

Το  χωριό που θα δείτε παρακάτω σε φωτογραφίες,  χτίστηκε για μία ταινία και δεν γκρεμίστηκε ποτέ!

Oι περισσότερες ταινίες γυρίζονται σε κάποιο κινηματογραφικό στούντιο και στη συνέχεια με τη βοήθεια των ειδικών οπτικών εφέ, μεταφερόμαστε στην ανάλογη τοποθεσία. Κάποιες φορές, όμως, τα σκηνικά πρέπει να δημιουργούνται από το μηδέν.

Για την live εκδοχή της ταινίας Popeye, που γυρίστηκε το 1980 με πρωταγωνιστή τον Robin Williams σε σκηνοθεσία Robert Altman, ένα ολόκληρο χωριό χτίστηκε στην δημοφιλή περιοχή της Μάλτας, Anchor Bay. Παρά την απογοήτευση που προκάλεσε η ταινία, το χωριό ενθουσίασε τους κατοίκους και σύντομα μετατράπηκε σε τουριστικό πόλο έλξης. Το χωριό σχεδιάστηκε από τον Wolf Kroeger, η κατασκευή του κόστισε $49 εκ. και χρειάστηκε εννέα μήνες για να ολοκληρωθεί. Κι όπως λέει κι ο δημιουργός του “Είναι πολύ μεγαλύτερη επιτυχία τώρα ως τουριστικό θέρετρο παρά ως ταινία”.

Επίσης, στην αρχική του μορφή το χωριό ήταν αρκετά διαφορετικό. Πιο μουντό, καθώς έπρεπε τα ρούχα των πρωταγωνιστών να ξεχωρίζουν. Πλέον οι κάτοικοι το έχουν κάνει πιο φωτεινό και ένα από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Μάλτας.

πηγή