Η ηλικία που οι γυναίκες γεννούν εξυπνότερα παιδιά!

Η χρυσή δεκαετία για τεκνοποίηση.

Πριν λίγο καιρό, μια έρευνα που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο για λογαριασμό της αμερικανικής ιστοσελίδας Gallup αποκάλυψε την ιδανική ηλικία για τη δημιουργία οικογένειας.

Σύμφωνα λοιπόν με το Gallup, η καλύτερη ηλικία για μια γυναίκα να κάνει παιδί είναι περίπου τα 20 χρόνια, επειδή τότε είναι η ιδανική βιολογικά περίοδος για τον γυναικείο οργανισμό να κυοφορήσει ένα υγιές μωρό.

Λογικό είναι με τα σημερινά δεδομένα να σας φαίνεται αρκετά νωρίς, και ευτυχώς μια νέα μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές στο London School of Economics αποκαλύπτει την ιδανική ηλικία για τις γυναίκες προκειμένου να γεννήσουν έξυπνα παιδιά.

Ειδικότερα, οι ερευνητές παρακολούθησαν την εξέλιξη 18.000 παιδιών από τη Βρετανία για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο, προκειμένου να προσδιοριστεί η επίδραση της ηλικίας της μητέρας στην ανάπτυξη και εξέλιξη του παιδιού της. Τα χρυσά χρόνια; Η δεκαετία των 30.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της «Biodemography and Social Biology» διαπίστωσε ότι τα μωρά που γεννιούνται από γυναίκες στην ηλικία των 30 είναι πιο ευφυή και ξεπερνούν σε δείκτη νοημοσύνης τα μωρά που γεννιούνται από γυναίκες στην ηλικία των 20 ή ακόμη και των 40!

πηγή