Η πιο εντυπωσιακή διάσωση σκύλου

Το σώμα του είχε… πετρώσει από την πίσσα

Η ζωή του βρισκόταν σε μεγάλο κίνδυνο. Όταν τον βρήκε ένας περαστικός δεν πίστευε πως ο σκύλος θα τη γλίτωνε. Το σώμα του ήταν ολόκληρο καλυμμένο με ένα παχύ στρώμα πίσσας, κλαδιά και φύλλα.

Βρισκόταν σε τραγική κατάσταση. Το κορμί του είχε… πετρώσει, καθώς είχε πέσει μέσα σε καυτή πίσσα και περνώντας η ώρα κρύωσε πάνω του και δε μπορούσε να κινηθεί. Έτσι, έπεσε μέσα σε ένα χαντάκι και έμεινε εκεί «μαρμαρωμένος». Για καλή του τύχη τον εντόπισε ένας άνδρας στην δυτική Ινδία και αμέσως ειδοποίησε μια ειδική ομάδα διάσωσης ζώων που εδρεύει στο Udaipur. Οι προβλέψεις δεν ήταν με το μέρος του σκύλου.

Οι διασώστες του Animal Aid –οι οποίοι φροντίζουν κάθε αδέσποτο στο Rajasthan που έχει ανάγκη τη βοήθεια τους- ξεκίνησαν τη δουλειά τους με αργές κινήσεις. Άρχισαν να τρίβουν το σώμα του με φυτικό λάδι για να απομακρύνουν σιγά σιγά τα κλαδιά και τα φύλλα που είχαν κολλήσει πάνω στην πίσσα, η οποία με τη σειρά της είχε πετρώσει το δέρμα του. όσο περνούσαν οι ώρες άρχισε να ανοιγοκλείνει τα μάτια του, αντιλαμβανόμενος ότι κάτι συνέβαινε, διότι μέχρι εκείνη την ώρα το σώμα του ήταν σαν άψυχο.

Χρειάστηκαν δύο μέρες σκληρής και επίπονης δουλειάς των ειδικών για να επανέλθει το τρίχωμα του ζώου στην αρχική του κατάσταση και να διαφύγει ο σκύλος τον κίνδυνο για τη ζωή του. Τα κατάφεραν όμως και όπως φαίνεται τόσο στο βίντεο, όσο και στις φωτογραφίες, ο καφέ σκύλος βρήκε πάλι τη διάθεση για ζωή.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο:
1
2
1
2

 

Πηγή : newsbeast.gr