Καισαρική και τα …… επακόλουθά της!!!

Μόνο όσες γυναίκες έκαναν καισαρική θα μπορέσουν να καταλάβουν το παρακάτω άρθρο!!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η καισαρική είναι η «εύκολη λύση» που επιλέγει μια γυναίκα για να γεννήσει.

Η αλήθεια είναι, όμως, εντελώς διαφορετική και θα την καταλάβουν σίγουρα όσες μαμάδες χρειάστηκε ή επέλεξαν να γεννήσουν έτσι:

Το πρόβλημα της τουαλέτας (και όχι μόνο)

Λίγες ώρες μετά την επέμβαση χρειάζεται να σηκωθείς, να περπατήσεις και να πας τουαλέτα –και ειδικά το τελευταίο, δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη υπόθεση.

Η επέμβαση

Δεν είναι κάτι καθόλου απλό –για την ακρίβεια, πρόκειται για μια πολύ σοβαρή επέμβαση κοιλίας, κατά την οποία μετακινούνται σχεδόν όλα σου τα όργανα.

Μπάνιο με δυσκολία

Δεν μπορείς να μουλιάσεις στη μπανιέρα, για τουλάχιστον 3 εβδομάδες, για να μην βραχεί η τομή. Θα χρειαστεί να κάνεις γρήγορα ντους, καλύπτοντας την τομή με ειδικό επίθεμα και μετά να την σκουπίζεις πολύ καλά.

Τα λόχεια μοιάζουν ατελείωτα

Για την ακρίβεια, λένε ότι μετά την καισαρική τα λόχεια είναι πολύ περισσότερα από αυτά του φυσιολογικού τοκετού, οπότε θα χρειαστεί να φοράς τεράστιες σερβιέτες για πολλές μέρες.

Η τομή, ωστόσο, δεν ενοχλεί καθόλου

Είναι τόσο χαμηλά, ώστε όχι μόνο δεν θα την βλέπεις σχεδόν ποτέ, αλλά δεν αποκλείεται και να την ξεχάσεις!

Τα εσώρουχα πάλι…

 

Ειδικά τον πρώτο καιρό, είναι για κλάματα! Θα χρειαστείς ό,τι πιο μεγάλο μα και «σφιχτό» κυκλοφορεί, για να συγκρατήσεις τις τεράστιες σερβιέτες για τις οποίες μιλούσαμε πριν.

Χρειάζεσαι χρόνο για να συνέλθεις

Σε αντίθεση με τον φυσιολογικό τοκετό -και δεδομένου ότι πρόκειται για μια σοβαρή επέμβαση- πέρα από τις 3-4 μέρες που θα χρειαστεί να μείνεις στο μαιευτήριο για να αναρρώσεις μετά την καισαρική, απαιτούνται σίγουρα δύο εβδομάδες για να νιώσεις πραγματικά καλά.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα σου κάνουν τις πιο παράλογες ερωτήσεις

 

Μην απορήσεις αν τυχόν έρθει καμιά θεία και σε ρωτήσει αν μπορείς να θηλάσεις όταν έχεις κάνει καισαρική –υπάρχουν κάποιοι που το πιστεύουν και αυτό!

Τουλάχιστον δεν επηρεάστηκαν άλλα «σημεία»

Εκεί που ακούς άλλες μαμάδες να λένε πώς γέννησαν με φυσιολογικό τοκετό και χωρίς καν επισκληρίδιο (τους αξίζει βραβείο!) και ίσως λίγο να ζηλεύεις που δεν έζησες κι εσύ αυτή τη μαγική εμπειρία, μπορείς τουλάχιστον να νιώθεις ευγνωμοσύνη που τα πιο «προσωπικά» σου σημεία, έχουν μείνει ανέγγιχτα, σφριγηλά και χωρίς κανέναν πόνο!»

πηγή: www.infokids.gr