Μέλος Βασιλικής οικογένειας δηλώνει ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που δήλωσε ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος…

Πρόκειται για τον εξάδελφο  της βασίλισσας Ελισάβετ, λόρδο Άιβαρ Μαουντμπάτεν.

Ο λόρδος Μαουντμπάτεν έχει τρία παιδιά από τον γάμο του με την Πενέλοπε Τόμπσον, με την οποία χώρισε το 2011. Αρχικά, ανακοίνωσε στην οικογένειά του και στους φίλους του ότι είναι ομοφυλόφιλος και στη συνέχεια, τους σύστησε τον σύντροφό του Τζέιμς Κόιλ, τον οποίο γνώρισε τον Μάρτιο του 2015 όταν έκανε σκι στο χειμερινό θέρετρο Βερμπιέ της Ελβετίας.

«Εκρυβα το θέμα μου επειδή δεν ήθελα να συμφιλιωθώ με το ποιος είμαι και να αντιμετωπίσω στην αρχή συγγενείς και φίλους. Το έθαψα. Είχα ακόμη και φιλενάδες στην προσπάθειά μου να καταλάβω τι ήθελα να γίνω. Δεν ήταν εύκολο όταν ήμουν στην εφηβεία και στα 20 μου. Τώρα όμως χαίρομαι τόσο πολύ που βρήκα κάποιον τον οποίο με μεγάλη μου ευχαρίστηση μπορώ να αποκαλώ σύντροφο», δήλωσε ο Μουντμπάτεν για τον σύντροφό του, ο οποίος εργάζεται σε αεροπορική εταιρεία, σε συνέντευξή του στη Mail on Sunday.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Το να είμαι ένας Mountbatten δεν υπήρξε ποτέ το πρόβλημα, ήταν η γενιά στην οποία ανήκω. Όταν μεγάλωνα, όλο αυτό ήταν γνωστό ως «η αγάπη που δεν τολμάς να πεις το όνομά της», αλλά είναι καταπληκτικό πόσο έχουμε προοδεύσει σε επίπεδο αποδοχής», είπε επίσης ο 53χρονος λόρδος σχετικά με την απόφασή του. «Πάλεψα με τη σεξουαλικότητά μου και κατά κάποιον τρόπο ακόμη το κάνω. Ήταν ένα πραγματικό ταξίδι μέχρι να φτάσω εδώ, αλλά τώρα είμαι ευτυχισμένος».

Έπειτα, μίλησε για την πρώην σύζυγό του και τις τρεις κόρες τους, λέγοντας ότι τον στήριξαν και ότι καλωσόρισαν τον νέο του σύντροφο στις ζωές τους.

«Πλέον είμαι πολύ πιο ευτυχισμένος, παρόλο που δεν νιώθω ακόμη 100% άνετα όντας ομοφυλόφιλος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο λόρδος Μαουντμπάτεν κατέληξε πως: «Σε έναν ιδανικό κόσμο, ξέρω πως τα κορίτσια θα ήθελαν η μητέρα τους και ο πατέρας τους να είναι ακόμη μαζί, αλλά λατρεύουν επίσης και την οικογένεια του 21ου αιώνα που έχουμε χτίσει. Ο πατέρας τους έχει αγόρι. Είναι τόσο περίπλοκο και τόσο απλό, αλλά το να βρω τον Τζέιμς σημαίνει πως δεν χρειάζεται να λέω ψέματα σε κανέναν ή να γεράσω μόνος μου».

Σήμερα, ο Μαουντμπάτεν συγκατοικεί με τον σύντροφό του σε μια έπαυλη στο Μπρίντγουελ Παρκ.

πηγή:  www.fnews.gr