Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι βρέθηκε ο τάφος της Νεφερτίτης!!

Δύο μυστικοί θάλαμοι εντοπίστηκαν μέσα στην πυραμίδα του Βασιλιά Τουταγχαμών στο Λούξορ, έπειτα από σάρωση που έγινε με τη βοήθεια ραντάρ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό μπορεί να ρίξει φως σε ένα μυστήριο 3.000 ετών, το που δηλαδή τάφηκε η βασίλισσα Νεφερτίτη.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Αιγύπτιος Υπουργός Αρχαιοτήτων Μαμντούχ αλ-αλ-Νταμάτι είπε ότι οι δύο αυτοί χώροι εντοπίστηκαν στον βόρειο και τον ανατολικό θάλαμο του φαραωνικού μαυσωλείου, ενώ η σάρωση αποκάλυψε στο εσωτερικό τους μεταλλικούς και οργανικούς όγκους, στοιχείο που υποδεικνύει ότι μπορεί να περιέχουν ταφικά αντικείμενα ή αναθήματα.

Μετά τα ευρήματα, ενισχύεται η άποψη του Βρετανού αρχαιολόγου και Αιγυπτιολόγου Νίκολας Ριβς, ότι ίσως πρόκειται για τον ηλικίας 3.300 και πλέον ετών τάφο της βασίλισσας Νεφερτίτης.

νεφερτίτη

Η ανακάλυψη του τάφου της Νεφερτίτης θα μπορούσε να λύσει κι ένα μεγάλο οικογενειακό μυστήριο, καθώς ορισμένοι Αιγυπτιολόγοι υποστηρίζουν ότι η πανέμορφη βασίλισσα ήταν μητέρα του Τουταγχαμών. Ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι στα τέλη Μαρτίου θα γίνουν πιο εκτεταμένες έρευνες μέσα στον τάφο που βρίσκεται στην Κοιλάδα των Βασιλέων.

Ωστόσο, ο Αιγύπτιος Υπουργός Αρχαιοτήτων Μαμντούχ αλ-Νταμάτι κλείνει μάλλον προς την εκδοχή ο τάφος να ανήκει σε άλλη σύζυγο του Φαραώ Ακενατών, πατέρα του Τουταγχαμών.

Ο Τουταγχαμών ήταν Αιγύπτιος Φαραώ της 18ης δυναστείας που ανήλθε στην εξουσία στην τρυφερή ηλικία των 10 ετών και βασίλευσε περίπου από το 1332 μέχρι το 1323 π.Χ. Ο Ακενατών ήταν ο πατέρας του Τουταγχαμών. Η καλλονή Νεφερτίτη ήταν η κύρια σύζυγός του, αλλά δεν ήταν η μητέρα του Τουταγχαμών. Αυτή άσκησε μεγάλη επιρροή κατά τη διάρκεια της βασιλείας του συζύγου της.

Ο Τουταγχαμών πέθανε σε ηλικία 18 ετών, ωστόσο τα αίτια του θανάτου του δεν είναι ξεκάθαρα. Μία κρανιοεγκεφαλική κάκωση, που εντοπίστηκε κατά την εξέταση της μούμιας με ακτίνες Χ, μαρτυρά ότι ο θάνατός του ήταν βίαιος, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν επρόκειτο για δολοφονική επίθεση ή ατύχημα ή ακόμα και αρρώστια.

πηγή