Ξέρετε ποιοι ξηροί καρποί ενισχύουν την ….ερωτική επιθυμία;

Ξέρετε ποιοι ξηροί καρποί ενισχύουν την ερωτική επιθυμία;;

Σίγουρα γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι ξηροί καρποί φημίζονται για την αφροδισιακή τους δράση, ακριβώς επειδή είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά συστατικά και ψευδάργυρο, που συμβάλλουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και κατά συνέπεια στην αύξηση της $εξουαλικής επιθυμίας.

Ψάχνοντας ανακαλύψαμε ότι η δράση των καρυδιών είναι γνωστή από την αρχαία Ρώμη, τα όποια συνήθιζαν να τρώνε οι βασιλείς πριν επιδοθούν σε ερωτικά τρίγωνα ή ενίοτε και τετράγωνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εμμονή του Καίσαρα που πριν κάνει $εξ έτρωγε αρκετά μεγάλες ποσότητες καρυδιών με μέλι για να διατηρήσει το μύθο του πιο θερμού εραστή της Ρώμης. Ένα μικρό διατροφικό μυστικό που διασώθηκε μέχρι και τις μέρες μας και είναι ίσως το μόνο που γνωρίζουμε και έχουμε δοκιμάσει.

Ένας ακόμα ξηρός καρπός που συνεχώς κερδίζει έδαφος στη $εξουαλική πυραμίδα των τροφών είναι και το κουκουνάρι, συνδυασμένο με σταφίδες.

Ουκ ολίγες φορές έχει διατυπωθεί από επιστήμονες ότι η μυρωδιά που αφήνει το μαγειρεμένο κουκουνάρι, ξυπνά τις αισθήσεις των γυναικών και βοηθά την καλύτερη στύση των αντρών. Παρά το γεγονός ότι επιστημονικά δεν έχει ακόμα τεκμηριωθεί, για τις περισσότερες γυναίκες δεν έχει καμία σημασία. Συνδυασμένο δε με χοιρινό, που έτσι κι αλλιώς θεωρείται αφροδιασιακό, μας εγγυόνται ότι θα μας βοηθήσoυν να ανοίξουμε τις πύλες του παραδείσου. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα μαγειρέψετε για το έτερο ήμισυ, ρίξτε και μια σειρά από μπαχαρικά όπως βασιλικό, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και μην φανείτε φειδωλή.