Πίνετε Coca-Cola ακόμη; τότε εάν εκτός απ’ αυτά που γράφονται παρακάτω συνεχίζετε…. το βίντεο που θα δείτε (στο τέλος του άρθρου) θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη!!!

Όλοι σας έχετε πιει έστω και για μια φορά κόκα κόλα, όμως έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι προκαλεί στον οργανισμό σας.

Παρακάτω αναφέρουμε κάποιους από τους μύθους και τις αλήθειες για το αναψυκτικό αυτό….

Η Coca-Cola περιέχει κοκαΐνη και προκαλεί εθισμό;
Η αλήθεια είναι, ότι αρχικά η Coca-Cola περιείχε κοκαΐνη, λόγω του ότι πρωτοκυκλοφόρησε ως… αναλγητικό φαρμακευτικό παρασκεύασμα. Το εκχύλισμα φύλλων κόκας, όπως και η ηρωίνη, χρησιμοποιούνταν νομίμως εκείνη την εποχή (τέλη 19ου αιώνος και αρχές 20ού) ως αναλγητικά φάρμακα. Στις αρχές του 20ού αιώνα, η κοκαΐνη αντικαταστάθηκε από την καφεΐνη και το αρωματικό εκχύλισμα φύλλων κόκας (επεξεργασμένα κι ελεύθερα από κοκαΐνη).

Εάν ένα δόντι παραμείνει σε ένα ποτήρι Coca-Cola για μια νύχτα, διαλύεται;
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Στα πλαίσια των ίδιων πειραμάτων, το μόνο που αλλάζει στο δόντι, είναι το χρώμα του, καθώς αποκτά μια καφέ απόχρωση.

Η Coca-Cola αρχικά είχε πράσινο χρώμα;

Ουδέποτε υπήρξε πράσινη Κόκα Κόλα. Η παρανόηση προέρχεται ενδεχομένως, απ’ το γεγονός, πως το αναψυκτικό κατά το παρελθόν είχε εμφιαλωθεί και σε πράσινα μπουκάλια.

Η συνταγή της Coca-Cola είναι μυστική και την γνωρίζουν μόνο δύο άτομα, το καθένα απ’ τα οποία κατέχει μόνο την μισή.
Η συνταγή είναι όντως μυστική, αλλά και τα δύο άτομα που την γνωρίζουν, την γνωρίζουν ολόκληρη. Το αυθεντικό αντίγραφο της συνταγής βρίσκεται ασφαλισμένο στην τράπεζα «Sun Trust Bank» στην Ατλάντα από το 1919.

Ένα παιδί σε σχολείο της Βραζιλίας πέθανε όταν κατανάλωσε Coca-Cola Light σε συνδυασμό με καραμέλες Mentos, είναι αλήθεια;
Η επαφή των δύο αυτών υλικών, είναι αλήθεια ότι προκαλεί την δημιουργία αφρού και έχει γίνει και αντικείμενο…φαρσών. Τα πράγματα όμως, δεν είναι τόσο τραγικά όσο φαίνονται. Η Coca-Cola διέψευσε το συμβάν και επισύναψε στην απάντησή της, επίσημη επιστολή του διευθυντή του σχολείου του παιδιού στη Βραζιλία. Η εταιρεία διευκρίνισε δε πως «δεν υφίσταται κανένας λόγος για την πρόκληση οποιασδήποτε ασθένειας ή προβλήματος υγείας λόγω του συνδυασμού του ακετοσουλφαμικού καλίου (συστατικό της Coca Cola light) και της αρωματικής ύλης μέντας (συστατικό των Mentos). Και τα δύο συστατικά είναι ευρέως αναγνωρισμένα και ασφαλή, ενώ χρησιμοποιούνται σε πολλά τρόφιμα σε όλο τον κόσμο…;

Πώς η Κόκα Κόλα και η Pepsi μάς ΒΟΗΘΟΥΝ εκτός από την ΥΓΕΙΑ μας;

Μπορείς να καθαρίσεις μια τουαλέτα:

Καταβρέξτε με ένα κουτάκι Coca-Cola την λεκάνη της τουαλέτας. 1 ώρα μετά θα λάμπει από καθαριότητα. Το κιτρικό οξύ της Coke εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κηλίδες από τις πορσελάνες.

Μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου σας:

Τρίψτε τον προφυλακτήρα με ένα τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο, βουτηγμένο στην Coca-Cola

Καθαρίστε τους πόλους της μπαταρίας του αυτοκινήτου από την διάβρωση:
Ρίξτε ένα κουτάκι Coca-Cola πάνω στους πόλους της μπαταρίας για να  εξαφανίσετε την διάβρωση

Η σκουριά φεύγει με την πρώτη:
Απλώστε ένα πανί βουτηγμένο στην Coca-Cola στη σκουριά για λίγο χρονικό διάστημα.

Φυσικά το χρησιμοποιούμε για να καθαρίζουμε και τους λεκέδες μας.

Αυτό το κατασκεύασμα το πίνουμε! Και πληρώνουμε γι” αυτό! Σωστά;

ΘΑ ΞΑΝΑΠΙΕΙΤΕ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ;;;  ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ!!!

Ήξερες ότι:

•  Τον Απρίλιο του 1985 αποφασίστηκε η αλλαγή της σύνθεσης του διάσημου αναψυκτικού, για πρώτη φορά έπειτα από 99 χρόνια. Σε δοκιμές γεύσης ο κόσμος ενθουσιάστηκε, αλλά στον πραγματικό κόσμο οι άνθρωποι είχαν αναπτύξει ένα βαθύ συναισθηματικό δέσιμο με την αυθεντική Coca Cola και εκλιπαρούσαν να τους τη δώσουν πίσω. Οι κριτικοί αποκάλεσαν την κίνηση αυτή ως τη μεγαλύτερη γκάφα στο μάρκετινγκ που είχε γίνει ποτέ. Έτσι, τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου η αυθεντική συνταγή επέστρεψε στην αγορά ως Coca Cola Classic, και τοποθετήθηκε δίπλα στη New Coke.
•  Σήμερα, μόνο στις ΗΠΑ καταναλώνονται κάθε μέρα 6.000.000 φιάλες Coca Cola, ενώ το σήμα της είναι αναγνωρίσιμο στο 98% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Τουλάχιστον την επόμενη φορά που θα έρθεις στο δίλημμα κόκα κόλα ή πορτοκαλάδα, θα το σκεφτείς πολύ πριν επιλέξεις το πρώτο.

ΚΙ’ ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ …. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ:

 

 

Πηγή: http://schoolpress.sch.gr